Oamenii care încearcă să ajungă la aeroportul din Kabul stau pe un teren minat. Sunt bătuți cu bâtele de americani și germani

Oamenii care încearcă să ajungă la aeroportul din Kabul stau pe un teren minat. Sunt bătuți cu bâtele de americani și germani

Persoanele care încearcă să evadeze din Afganistan trăiesc un coșmar pentru că nu pot pătrunde în interiorul aeroportului din Kabul. Unii se plâng de agresiunile suferit din partea militarilor străini.

Sunt probleme din ce în ce mai mari pentru oamenii care așteaptă la porțile aeroportului din Kabul, cu speranța că vor putea să părăsească Afganistanul. Țară aflată în haos total după revenirea la putere a talibanilor. Pentru străinii şi afganii care au vize occidentale e aproape imposibil accesul în zona securizată. Talibanii îi împing și îi lovesc cu bastoane și chiar cu biciul. Au tras si focuri de armă în direcția acestor persoane.

Talibanii trag cu muniție letală în mulțime

Pe de altă parte, au apărut primele semne ale unei rezistenţe anti-talibane, într-o regiune încă necucerită de militanţi. Oamenii care încearcă să intre în aeroportul din Kabul stau pe un butoi cu pulbere. Pentru că talibanii sunt din ce în ce mai nervoși și dau impresia că își pierd răbdarea.

„E haotic, e inuman. Mii şi mii de oameni pur şi simplu au pus tabăra în afara aeroportului şi încearcă în fiecare zi să intre şi sunt bătuţi, aşa cum am văzut, de talibani cu bastoane şi bice, care trag cu muniţie letală în mulţime.

Ne puteți urmări și pe Google News

Odată ce ai trecut de talibani, trebuie să treci de comandourile afgane, trupe speciale care lucrează îndeaproape cu americanii, apoi trebuie să treci de americani sau de britanici”, a spus Clarissa Ward, corespondent CNN, Kabul.

Oficialii de la Pentagon au anunțat că talibanii și  militarii americani colaborează ca să-i aducă pe cei care au vize mai repede la aeroport şi să-i treacă prin filtrele de securitate. Dar, şi militarii străini care asigură paza aeroportului fac uz de forţă ca să ţină mulţimea la distanţă. Un localnic a povestit prin ce a trecut în ultimele două zile.

Acuzațiile aduse de un afgan

Afgan: Sunt blocat aici de două zile. Încerc să intru. Am fost la americani, m-au lovit, m-au scos afară. M-am dus la germani, m-au bătut cu o bâtă. Vedeţi copiii acolo? Un copil de un an, cum să dai cu gaze lacrimogene? Americanii! Reporter: Cei de acolo, din spatele tău? Reporter: Da, da. Şi sunt prea nepoliticoşi! Americanii, germanii sunt prea nepoliticoşi! Bat oamenii cu bâte de baseball!”.