Accident chimic în Statele Unite. O scurgere de azot lichid a făcut șase victime

Accident chimic în Statele Unite. O scurgere de azot lichid a făcut șase victime

O scurgere de azot lichid la o fabrică de prelucrare a cărnii de pasăre, din zona orașului Atlanta, SUA, a făcut șase victime.

O scurgere de azot lichid a făcut mai multe victime în zona orașului american Atlanta.

Scurgerea de azot lichid s-a produs la o fabrică agro-alimentară, de procesare a cărnii de pasăre, situată la nord-est de oraşul american Atlanta. Anunțul a fost făcut de poliția locală, care a fost citată de AFP. Accidentul s-a produs joi în jurul orei locale 10:00 (15:00 GMT) la o fabrică, Prime Pak Foods. Aceasta este situate în comitatul Hall. În urma incidentului au fost evacuate cel puțin 130 de persoane.

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte zece au fost rănite în urma deflagrației. Primele informații oficiale au indicat „cinci decese confirmate la fața locului”. Cel de-al șasele mort a fost înregistrat din rândul celor 10 persoane rănite care au fost duse la spital. Printre răniți se află și patru pompieri care au intervenit la fața locului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până în prezent, au precizat oficialii poliției, nu a fost descoperită cauza scurgerii de azot. Drept urmare, se fac cercetări în continuare. Informațiile au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă, de un responsabil al poliţiei din Gainesville, statul Georgia.

Dintre cele trei victime care au fost spitalizate, trei se aflau într-o stare descrisă de autorităţi ca fiind „critică”.

Elevii din școlile situate în apropierea locului unde s-a produs incidentul au rămas în sălile de clasă. Aceștia au crezut, inițial, că este vorba de o explozie de natură chimică.

Scurgerea de azot lichid face victime

Azotul lichid este folosit la sistemele de refrigerare. Azotul lichid este folosit ca agent frigorific. Acesta este capabil să înghețe rapid alimentele și subiecții în cercetarea medicală, precum și în tehnologia de reproducere. De aceea este folosit în industria alimentară pentru congelarea și transportul produselor alimentare.

Trebuie spus că azotul lichid este suficient de rece pentru a provoca degerături severe la contactul cu țesutul viu. De aceea se recomandă manipularea cu echipamente de protecție specială pentru a evita contactul sau inhalarea vaporilor.