Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > O propunere pentru dezbaterea prezidenţială
O propunere pentru dezbaterea prezidenţială

O propunere pentru dezbaterea prezidenţială

Staffurile celor doi candidaţi s-au blocat în orgolii. Se comportă ca nişte grupuri de înţelepţi care nu acceptă nimic de la nimeni.

Ca loc propun Arena Naţională, un stadion modern cu 55.600 de locuri, cel mai reprezentativ loc public din ţara noastră. Ca moderator l-aş vedea pe Thierry de Montbrial. Acest om are o reputaţie internaţională şi este familiarizat cu ţara noastră. Numele şi activitatea lui sunt la îndemână pe net, pentru cei care ar vrea să aprofundeze această propunere.

Am senzaţia că staffurile celor doi candidaţi s-au blocat în orgolii. Fie se comportă ca nişte grupuri de înţelepţi care nu acceptă nimic de la nimeni şi mai ales, zâmbesc superior la orice propunere, fie trăiesc având falsa impresie că ei vor juca un rol în istoria României.

Arena Naţională nu ar trebui să trezească nimănui suspiciuni. Ea ar putea oferi prilejul unei mobilizări fără precedent. Cele două tabere ar putea fi despărţite, ca să nu se ia la bătaie.Organizatorii competiţiilor sportive au suficientă experienţă în acest domeniu. Pe marele nostru stadion ar fi loc pentru toate televiziunile din România. Printre activişti de partid ar putea veni şi oameni obişnuiţi, care ar simţi şi ei că participă la acest important eveniment.

"Arbitrul străin " propun să fie un francez, Thierry de Montbrial. Acest om vine în România foarte des, încă de acum 25 de ani. El a scris multe cărţi despre ţara noastră şi are o biografie impresionantă. Nici el nu poate trezi suspiciuni, nici măcar “savanţilor” din staffuri. Ca să nu fie discuţii ar fi normal ca Thierry de Montbrial să-şi aleagă el doi traducători.

 Din partea celor doi candidaţi s-ar putea depune câte 20 de întrebări şi "arbitrul străin " ar putea avea şi el dreptul la încă zece.

Pentru că vineri plouă s-ar putea stabili joi ca zi de întâlnire, deşi  stadionul se poate şi acoperi.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: