Evenimentul Zilei > EVZ Special > O parte a averii Gospodăriei de partid a fost trecută de Petre Roman la RAAPPS în 1990
O parte a averii Gospodăriei de partid a fost trecută de Petre Roman la RAAPPS în 1990

O parte a averii Gospodăriei de partid a fost trecută de Petre Roman la RAAPPS în 1990

Una dintre primele griji ale FSN, după preluarea puterii, a fost să asigure facilități de protocol noii nomenclaturi.

Evenimentului Zilei publica în nr. 10 din 1992, sub titlul “1 octombrie 1990. Petre Roman a reînfiinţat gospodăria de partid”, următorul articol: “Celebra gospodărie de partid care-i permitea nomenclaturii comuniste să se răsfeţe într-un lux greu de imaginat pentru omul de rând a fost transformată după decembrie 1989 în DACOREX&CO.

Dar perdeaua de fum era încă transparentă. Acesta este motivul pentru care la 1 octombrie 1990 domnii Nicolae Olteanu (pe atunci secretar general al guvernului) şi primul ministru Petre Roman au făcut o ultimă scamatorie: DACOREX&CO a fost desfiinţată. S-a înfiinţat în schimb Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (actualul RAAPPS-n.red). Patrimoniul noii instituţii este patrimoniul fostei gospodării de partid. Numai nomenclatura este alta”.

Citiţi mâine pe premium.evz.ro şi în ediţia tipărită a Evenimentului zilei lista completă a obiectivelor puse la dispoziţia noii nomenclaturi.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: