Evenimentul Zilei > International > O nouă viață pentru soția lui El Chapo. Propunere de ultimă oră
O nouă viață pentru soția lui El Chapo. Propunere de ultimă oră

O nouă viață pentru soția lui El Chapo. Propunere de ultimă oră

Procurorii americani sunt gata să ofere soției lui El Chapo, aflată în arest, o nouă viață sub cupola protecției martorilor în schimbul unor informații care ar putea duce la distrugerea cartelului ucigaș Sinaloa din Mexic.

O nouă viață pentru soția lui El Chapo. Dacă acceptă, Emma Coronel Aispuro va dispărea împreună cu fiicele ei gemene în vârstă de nouă ani. În prezent, ea poate primi până la 40 de ani de închisoare din cauza acuzațiilor grave care i se aduc.

Soțul ei, Joaquin „El Chapo” Guzman, șeful cunoscutului cartel mexican se află într-o închisoare din SUA. Fostul ofițer antidrog, Mike Vigil, spune că soțul o va încuraja să coopereze, ca un act de răzbunare împotriva celor care l-au trădat.

Protecție în schimbul informațiilor din interiorul cartelului

Vigil, care a petrecut mulți ani ani sub acoperire infiltrându-se în cartelurile mexicane și columbiene, este convinsă că femeia va accepta înțelegerea. „Autoritățile îi vor oferi protecția din cauza cantității de informații pe care le poate oferi împotriva cartelului Sinaloa.”

El a mai adăugat: „Emma Coronel a fost principalul confident al lui Chapo Guzman. Ea cunoaște funcționarea interioară a cartelului. Știe identitatea eșalonului superior de pe cartel, rutele de trafic dedroguri pe care le folosesc. Modul în care fac trafic de droguri și modul în care produc droguri. În mod crucial, ea poate furniza o mulțime de informații care pot duce la acuzări în SUA împotriva membrilor cartelului Sinaloa.

Știe, de asemenea, către care oficiali guvernamentali mexicani, Chapo Guzman și acum cartelul Sinaloa plăteau pentru protecție”.

Acuzații grave pentru „Prințesa Narco”

O nouă viață pentru soția lui El Chapo. Emma Coronel, fosta regină a frumuseții în Mexic a fost arestată pe Aeroportul Internațional Dulles, cu câteva zile în urmă. Ea a fost acuzată de conspirație pentru distribuirea de cocaină, heroină, marijuana și metamfetamină în Statele Unite.

Acum, „Prințesa Narco” se află într-o celulă după o apariție video la un tribunal din Washington DC, în timp ce El Chapo, în vârstă de 63 de ani, se află în izolare la închisoarea de maximă securitate din Florența, Colorado, notează dailymail.co.uk.