Evenimentul ZileiActualitateO nouă tranșă de vaccinuri ajunge pe 1 martie în România. Câte doze primim?

O nouă tranșă de vaccinuri ajunge pe 1 martie în România. Câte doze primim?

O nouă tranșă de vaccinuri ajunge pe 1 martie în România. Câte doze primim?
O nouă tranșă de vaccinuri Pfizer BioNTech este programată să ajungă pe 1 martie 2021 în România. Acestea vor fi transportate în mai multe centre de vaccinare.

O nouă tranșă de vaccinuri anti-Covid-19 este programată să ajungă pe 1 martie în România.

Reamintim că duminică, 28 februarie 2021, s-au înregistrat 2.830 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Dozele de vaccin vor fi livrate în mai multe centre de vaccinare, după cum arată și schema de mai jos. Acestea nu vor folosi doar ultimele vaccinuri primite pentru imunizarea oamenilor, ci și pe cele primite anterior.

Reamintim că începând cu data de 27 februarie, se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Nouă tranșă de vaccinuri ajunge în România pe 1 martie

„Mâine, 1 martie, sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Citește și: Dracul, Broasca și COVID-ul: În această criză mondială, eu pariez pe Dracul globalist!

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze;

Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanța: 24.570 doze;

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, se arată în comunicatul de la Guvern.

Citește și:  Un virus nou, transmis de la animale la oameni, descoperit în Rusia. Viitoarea pandemie

 


Accesează: