Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă tragedie cutremură România. Și-a pus capăt zilelor la doar 12 ani
O nouă tragedie cutremură România. Și-a pus capăt zilelor la doar 12 ani

O nouă tragedie cutremură România. Și-a pus capăt zilelor la doar 12 ani

Tragedie în România! Un copil, în vârstă de doar 12 ani, s-a sinucis. Băiatul se afla în grija unui asistent maternal.

Un copil, în vârstă de doar 12 ani, s-a sinucis. Tragedia s-a produs în localitatea Bogdănești, județul Suceava. Înainte de a comite gestul care a șocat o întreagă comunitate, băiețelul ar fi discutat cu una dintre rudele sale. Minorul se afla în grija unui asistent maternal. Copilul s-a spânzurat, trupul neînsuflețit al acestuia fiind găsit într-o anexă a gospodăriei.

Băiatul era încadrat în grad de handicap din anul 2019 și se afla în grija unui asistent maternal.

Înainte de a își pune capăt zilelor, băiatul a avut o discuție la telefon cu una dintre rudele sale. Nu se cunosc detalii despre ceea ce au vorbit cei doi. După ce a terminat convorbirea, băiatul a ieșit din casă. Asistentul maternal, care se afla acasă, a sesizat că băiatul nu se mai întoarce în locuință a mers în curte pentru a îl căuta.

Copilul a fost găsit fără suflare, într-una dintre anexele gospodăriei. Asistentul a solicitat intervenția de urgență a medicilor. Ajunși la fașa locului, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a salva viața copilului.

Polițiștii au demarat o anchetă și au întocmit un dosar penal pentru ucidere din cuplă. Sunt cercetări în desfășurare pentru a stabili exact circumstanțele în care s-a produs tragicul eveniment.

„El a fost crescut de bunica maternă de la vârsta de 7 luni. A intrat în sistemul de protecție după ce, în august 2019, a fost găsit pe drumuri de Poliție. A fost adus în Centrul de Primire Urgențe, de unde a fost transferat în plasament. Părea să se fi integrat bine la această familie de asistenți maternali. Mergea la școală, era în clasa a VII-a. Nu a făcut probleme.

Ținea legătura cu familia naturală. Cu bunica, dar și cu mama și concubinul acesteia, care este și tatăl băiatului. Femeia a fost căsătorită și are un fiu în vârstă de 26 de ani plecat în străinătate. Se pare că băiatul de 13 ani ar fi vorbit ultima oară la telefon cu tatăl”, a spus Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt al DGASPC Suceava.

„La evaluările care se fac periodic, băiatul nu a dat de înțeles că l-ar fi apăsat ceva, că ar avea o problemă emoțională sau de altă natură pe care nu reușește să o gestioneze. Noi facem o anchetă. Vom sta de vorbă cu familia de asistenți maternali, să vedem ce a dus la această nenorocire”, a completat Nicoleta Daneliuc, scrie Moitorulsv.