O nouă pistă în asasinarea lui JFK. Oswald a fost agent al CIA, susține un expert

O nouă pistă în asasinarea lui JFK. Oswald a fost agent al CIA, susține un expert Sursa: Wikipedia

Președintele Kennedy a fost ucis de un complot CIA, potrivit unui patolog criminalist care a investigat moartea lui timp de șase decenii.

Cyril Wecht, în vârstă de 90 de ani, susține într-o carte că Lee Harvey Oswald lucra probabil sub instrucțiunile lui Allen Dulles, care a fost directorul CIA între 1953 și 1961. Dulles a fost demis de Kennedy după ce a supravegheat invazia eșuată din Golful Porcilor care fusese conceput pentru a-l înlătura pe Fidel Castro, liderul Cubei.

Oswald „a fost aproape sigur un agent CIA”, a spus Wecht pentru New York Post. Cartea sa, The JFK Assassination Dissected, susține că Dulles a fost supărat de demiterea lui și a căutat să se răzbune pe președinte. Wecht mai susține că Dulles a jucat un rol esențial în ceea ce a devenit o mușamalizare oficială a cazului. Fostul director al CIA a fost numit în Comisia Warren, care a investigat oficial uciderea lui Kennedy și a concluzionat că Oswald ar fi acționat singur.

„Kennedy îl concediase pe Allen Dulles pentru că era foarte supărat de ceea ce făcea CIA”, a spus Wecht. „Atunci cine este numit în Comisia Warren? Dulles.” Kennedy a fost împușcat în Dallas, Texas, pe 22 noiembrie 1963, la vârsta de 46 de ani, în timp ce el și soția sa, Jackie, erau într-o mașină decapotabilă. Oswald, un fost pușcaș marin, a fost arestat mai târziu în acea zi și împușcat de Jack Ruby, un om de afaceri, două zile mai târziu. Ruby a murit în închisoare la 55 de ani în 1967; Dulles a murit la 75 de ani în 1969.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deranjat de varianta oficială

„Nu intenționez să cercetez pentru totdeauna această poveste”, a spus Wecht. „Am simțit că vreau să prezint toate lucrurile pe care le-am experimentat, toate concluziile la care am ajuns și toți oamenii pe care i-am întâlnit care au avut legătură cu acest caz. Lucrez la această carte de șase ani.”

Wecht este supărat că versiunea oficială a crimei lui Kennedy este acceptată ca faptă. „Tinerii sunt încă învățați că cel de-al 35-lea președinte a fost ucis de un bărbat înarmat”, a spus el. SUA continuă să fie captivată de crimă, iar Wecht nu este singura persoană care și-a dedicat o mare parte din viața acelui eveniment și a ajuns la concluzii diferite de cele ale comisiei.

CIA, mafia, rușii și Lyndon B Johnson, vicepreședintele lui Kennedy, care a depus jurământul ca președinte în zborul de întoarcere la Washington, au fost acuzați fiecare de complicitate, de-a lungul timpului, potrivit Times.