Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă înșelătorie face ravagii printre naivi. În ce constă metoda „modelling”
O nouă înșelătorie face ravagii printre naivi. În ce constă metoda „modelling”

O nouă înșelătorie face ravagii printre naivi. În ce constă metoda „modelling”

O nouă metodă de înșelătorie face ravagii printre naivii care își doresc să obțină contracte în industria publicității și a modellingului.

O nouă înșelătorie face ravagii printre naivi. Șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore, în județul Alba, pentru înșelăciune. Acestea au fost aduse, pentru audieri la sediul Poliției Alba și urmează să fie prezentate procurorilor.

„Cele şapte persoane  au fost conduse pentru audieri la sediul IPJ Alba, fiind cercetate pentru înşelăciune prin metoda «modeling». Ele au fost reţinute pentru 24 de ore. Azi (joi – n. red.) vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Alba.

O nouă înșelătorie face ravagii printre naivi

Membrii rețelei foloseau metoda cunoscută drept „modelling”. Escrocii contactau diverse persoane care intenționau să facă o carieră în modelling sau publicitate. Apoi le cereau bani, promițând că le vor promova imaginea pe diverse site-uri. Cei care picau în plasă plăteau, crezând că, astfel, vor încheia contracte diferite firme de publicitate sau modelling și își vor îndeplini visul.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada ianuarie – februarie 2021, persoanele vizate de anchetă ar fi racolat, în zona centrală a municipiului Alba Iulia, 7 persoane, de diferite vârste, toate din judeţul Alba, cărora le-ar fi promis faptul că, în schimbul unor sume cuprinse între 120 şi 2.000 de lei, ar urma să le promoveze imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu diverse societăţi de publicitate sau companii de modeling. Ulterior, aceştia nu ar fi efectuat demersurile în sensul celor promise cu ocazia încheierii contractelor”, preciza IPJ.

Percheziții la sediul unei firme

Polițiștii au efectuat, miercuri, două percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune. Acestea ar fi promis unor cetățeni că le vor promova imaginea pe diferite site-uri și-i vor ajuta să obțină contracte în publicitate și modelling.

Percheziţiile au avut loc în Alba Iulia, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale şi la o locuinţă închiriată de persoanele bănuite de înşelăciune. Operațiunea a fost derulată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului Alba Iulia.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: