O nouă funcție pentru fostul ministru PNL al Apărării. Salariul este de peste 18.000 de lei

O nouă funcție pentru fostul ministru PNL al Apărării. Salariul este de peste 18.000 de lei Sursă Wikipedia

Fostul ministru PNL al Apărării, Teodor Atanasiu, va fi numit în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. Acesta va beneficia de un salariu de peste 18.000 de lei.

Teodor Atanasiu este foarte faimos în PNL, fiind unul dintre principalii artizani ai jocurilor de culise timp de mai bine de un deceniu. Acesta a fost responsabil și pentru filiala Bucureşti, dar şi pentru alte filiale din ţară.

Ultima funcție ocupătă de Atanasiu a fost în 2017-2020, membru în Consiliul de Supraveghere la Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie. Numele său este pe lista celor şapte persoane propuse să facă parte din noul CS al Transelectrica, începând cu 22 august (şedinţa Adunării Generale de la Transelectrica fiind pe 18 august).

Atanasiu a fost cel care în 2016 a găsit o soluţie de avarie pentru Capitală, ca variantă de candidat de primar, pe Marian Munteanu. După ce iniţial l-a votat aproape în unanimitate pentru a fi candidat (cu excepţia lui Dan Motreanu, care s-a opus), conducerea PNL l-a forţat pe Munteanu să renunţe la intrarea în cursă, fiind pus, în schimb, Cătălin Predoiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noi persoane la Consiliul de Supraveghere

În CS al Transelectrica, printre oamenii noi sunt Luminiţa Zezeanu, tehnocrată apropiată de PSD. Aceasta a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării în perioada Guvernelor PSD din intervalul 2017-2019, provenind din cadrul funcţionarilor din acest minister. În prezent, Zezeanu este director la Direcţia Autoritate de Management POT Muntenia.

Sursă Facebook

Pe o a treia funcţie va fi pus Gheorghe Sterp Vingărzan, liberal din Sibiu, unde este şi consilier judeţean în instituţia condusă de Daniela Cîmpean. Sterp Vingărzan este la una dintre primele funcţii pe care le primeşte în companiile de stat, deşi este în politică din 2005.

Și alți politicieni vor beneficia de noi funcții. Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, a fost pusă în Consiliul de Administraţie al TAROM, fiind deja la al doilea mandat, după ce a trecut şi pe la Fondul de Garantare, în mandatul de la Finanţe al lui Alexandru Nazare, politician promovat când Boagiu era unul din cele mai importante nume ale guvernării Boc. În Consiliul de Administraţie al Registrului Auto Român i-a fost găsit un loc lui Narcis Chisăliţă. Membru al PSD Caraş-Severin, Chisăliţă a fost deputat în mandatul 2008-2012, apoi senator în mandatul 2016-2020, potrivit Adevărul.