Evenimentul Zilei > Economie > Cât câștigă un angajat în domeniul resurselor umane. Depinde de funcție și experiență
Cât câștigă un angajat în domeniul resurselor umane. Depinde de funcție și experiență

Cât câștigă un angajat în domeniul resurselor umane. Depinde de funcție și experiență

Salariul mediu în domeniul HR este 3800 de lei, dar persoanele cu experiență care ocupă posturi de conducere pot câștiga și dublu. Chiar dacă salariile de pornire nu sunt foarte mari, tot mai mulți tineri doresc să se angajeze în acest domeniu.

Românii care lucrează în domeniul resurselor umane câștigă, în medie, 3.800 de lei pe lună. Sunt depășiți însă la acest capitol de angajații din domeniul automotive, construcții și instalații, dar și de cei care lucrează în domeniul farmaceutic sau finanțe. Chiar dacă salariile nu sunt foarte mari, interesul tinerilor pentru acest domeniu de activitate este în creștere.

„HR-ul nu este unul dintre marii angajatori ai economiei, însă este un domeniu care în ultimii ani a cunoscut o evoluție spectaculoasă, din punctul de vedere al rapidității cu care s-a extins asupra unor noi zone de abilități și competențe necesare celor care lucrează în această piață.

În acest moment, se intersectează din ce în ce mai des cu know how-ul din marketing, digital, employer branding sau inteligență artificială. Este și unul dintre motivele pentru care vedem tot mai mulți candidați tineri care vor să lucreze în HR“, spune Roxana Drăghici, Head of Sales, în cadrul eJobs România.

Salarii diferențiate

Peste o treime dintre angajații din domeniul HR (32,8%) au un salariu lunar cuprins între 2.000 și 3.000 de lei. 28,8% încasează între 3.000 și 4.000 de lei și 24,2% între 4.000 și 7.000 de lei. Cele mai mari salarii sunt ale managerilor de resurse umane. Cei mai mare salariu din țară în acest domeniu este 20.000 de lei pe lună.

„Piața muncii este acum activată la maximum. Vedem eforturi din ce în ce mai mari pentru a ocupa pozițiile deschise cu oameni relevanți, dar și pentru a ține în companie angajații buni. În acest context, specialiștii în recrutare și îndeosebi cei care se ocupă de talent acquisition sunt, la rândul lor, foarte căutați și bine remunerați“, a mai declarat Roxana Drăghici.

Sumele diferă în funcție de oraș

Cele mai mici salarii medii le au asistenții de resurse umane care câștigă 2.500 de lei pe lună. Consultanții de resurse umane câștigă 3.300 de lei, iar inspectorii de resurse umane 3.100 lei.

Orașele cu cele mai mici salarii medii nete în domeniul HR sunt: Bârlad: 1.774 lei, Mediaș: 1.900 lei, Miercurea Ciuc: 2.100 lei, Bacău: 2.300 lei sau Galați: 2.500 lei.

Orașele cu cele mai mari salarii medii nete în domeniul HR sunt: București : 5.000 lei, Cluj-Napoca: 4.500 lei, Timișoara: 4.300 lei, Sibiu: 3.800 lei sau Brașov: 3.500 lei, potrivit profit.ro.