Tânăra, care a urmat cursurile Şcolii de Televiziune, iar acum este studentă la SNSPA, alături de colega de platou Alina Eremia va debuta în rolul Danei, Danei „o fată plină de viaţă, dornică mereu de distracţie, simpatică şi descurcăreaţă”.

„Dana va interacţiona mult în serial cu Rafael şi Jenel, va aduce un plus de bună dispoziţie, dar şi intrigi amoroase. Eu sunt o persoana liniştită, la locul meu, faţă de Dana, care este opusul, dorind mereu să iasă în evidenţă”, povesteşte „zeiţa blondă cu voce divină”, aşa cum au numit-o admiratorii care au cunoscut-o déjà în timpul concertelor „LaLa Summer Love” susţinute la Arenele Romane.

Ana Baniciu a deprins cu naturaleţe tainele muzicii, având în vedere că talentul artistic este o moştenire genetică din familie, iar mai târziu vocea deosebită i-a adus succes la festivalurile din străinătate : „Cânt de când mă ştiu, mai ales că trăiesc într-o familie de artişti. Tatăl meu, Mircea Baniciu, a facut parte din trupa Phoenix. Am absolvit Şcoala de Muzică din Bucureşti, secţia pian, am participat la festivaluri internaţionale din Italia, Rusia, Israel, Ungaria unde am obţinut premii importante şi am făcut parte din grupul Alegretto, unde am fost colegă cu Gloria Melu din LaLa Band”.