Evenimentul ZileiActualitateO grupare interlopă de cămătari a fost destructurată de poliție. Dobânzile cerute erau uriașe

O grupare interlopă de cămătari a fost destructurată de poliție. Dobânzile cerute erau uriașe

O grupare interlopă de cămătari a fost destructurată de poliție. Dobânzile cerute erau uriașe
10 persoane care făceau parte dintr-o grupare de interlopi sunt cercetate și au primit arest preventiv sau plasare sub control judiciar.

O grupare de cămătari din județul Mureș a fost anihilată de polițiști. În ultimii doi ani, interlopii au acordat multe împrumuturi, pentru care percepeau dobânzi uriașe. În urma perchezițiilor oamenii legii au găsit sume importante de bani. 10 persoane au fost duse la audieri în acest dosar.

Cămătarii acordau împrumuturi cu dobânzi ce variau între 7-100%

„La data de 8 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureș, au efectuat 43 de percheziții domiciliare, la persoane bănuite de formarea unei grupări infracționale organizate, specializată pe camătă, în județul Mureș.

Din cercetări a reieșit că, din anul 2019 și până în prezent, membrii grupării ar fi acordat, în mod coordonat, zeci de împrumuturi către diverse persoane, iar, pentru fiecare împrumut, ar fi solicitat între 7% și 100% dobândă lunar, în funcție de cuantumul sumei împrumutate.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 88.600 de lei, 183.890 de euro, 4.528.000 de forinți, 15 telefoane mobile, 3 memory stick-uri, 1 laptop, 1 hard extern, 2 arme airsoft, înscrisuri, contracte de garanție imobiliară și contracte de împrumut. 10 persoane bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu. Mureș, pentru audieri.” Se precizează într-un comunicat postat de autorități pe siteul politiaromana.ro.

Șase suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, alți patru se vor afla sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile

Șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar patru dintre suspecți au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile, mai informează Poliția Română.

Față de 6 dintre acestea, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, iar, pentru alte 4 persoane, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și al jandarmilor Brigăzii Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș.

Activitățile s-au desfășurat cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, se mai afirmă în comunicatul respectiv.

 

 


Accesează: