Accidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri și a devenit public abia după ce mai mulți șoferi care au trecut pe DN 1, prin zona șantierului, au realizat mai multe fotografii pe care le-au postat pe facebook.

Din respectivele fotografii detaliate se poate vedea cum o grindă uriașă, din beton, a căzut de pe suporturile unui pod, la scurt timp după ce a fost montată. Imensa grindă care cîntărește zeci de tine s-a rupt în trei bucăți.

Din primele informații, specialiștii susțin că este vorba despre o eroare de fabricație, fie nu a fost folosită cantitatea de fier beton necesară sau betonul indicat de proiectanți. O altă ipoteză care este luată în calcul este eroarea umană.

Cert este faptul că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a ordonat o comisie de anchetă care să verifice situația creată la sectorul doi de autostrada Turda Sebeș.

Și mai interesant este faptul că în ultimele lui, mai mulți ingineri ăn drumuri și proiectanți cu state vechi de la Direcția Regională de Drumuri și POduri Cluj și-au dat demisia și au plecta din compania, nemulțumiți de managementul acestei instituții și că o parte dintre cei care conduc au fost numiți pe ”pile” și nu pe criteria de performanță.

Te-ar putea interesa și: