O conferință europeană reunind aleșii de extremă dreapta la Bruxelles dă emoţii

O conferință europeană reunind aleșii de extremă dreapta la Bruxelles dă emoţii Viktor Orban se plânge că a rămas „singur în lupta pentru pace”. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Conferință la Bruxelles. Liga pentru Drepturile Omului (LDH), Rețeaua Ades și Coordonarea Antifascistă din Belgia solicită marți agenției Edificio să anuleze o conferință a naționaliștilor conservatori europeni în capitala Belgiei.

Conferința, la care sunt invitate aproximativ patruzeci de personalități ale dreptei conservatoare, religioase și extremei drepte, urmează să se desfăşoare pe 16 şi 17 aprilie la Concert Noble.

Viktor Orban va lua cuvântul la Bruxelles

Printre oratori au fost anunţaţi premierul ungar, Viktor Orban, europarlamentarul Vlaams Belang Tom Vandendriessche, europarlamentara Rassemblement national Patricia Chagnon și politicianul britanic eurofob Nigel Farage. Evenimentul a găzduit deja figuri ale extremei-drepte europene precum Marion Maréchal și Giorgia Meloni, în 2020.

"LDH regretă că Edificio închiriază o sală extremei drepte europene pentru o întâlnire politică și strângere de fonduri", a publicat organizația pe profilul de Instagram al Rețelei Ades, un colectiv activist din Bruxelles. "În limitele legii, libertatea de exprimare se aplică tuturor, dar acest principiu nu obligă pe nimeni să găzduiască extrema dreaptă. Mai ales când vine la putere în mai multe state europene".

Ne puteți urmări și pe Google News

„LDH regretă că Edificio închiriază o cameră extremei drepte europene pentru o întâlnire politică și strângere de fonduri”, a postat organizația pe profilul de Instagram al Rețelei Ades, un colectiv militant din Bruxelles. "În limitele legii, libertatea de exprimare se aplică tuturor, dar acest principiu nu obligă pe nimeni să găzduiască extrema dreaptă. Mai ales când vine la putere în mai multe state europene".

Rețeaua Ades și Coordonarea Antifascistă din Belgia au lansat, de asemenea, o campanie de interpelări săptămâna trecută, dar fără succes. Organizațiile, fiecare pe cont propriu, au invitat populația să trimită email-uri agenției Edificio, care pune la dispoziție sala NatCon, pentru a-i aminti politica discriminatorie a prim-ministrului ungar.

"Militanţii intenționează să se mobilizeze până la capăt pentru ca această conferință să nu aibă loc", a reacționat Coordonarea Antifascistă într-un comunicat. Un miting este planificat pentru 16 aprilie la Concert Noble pentru a împiedica desfășurarea evenimentului.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA / lalibre.be