Protest de amploare la Budapesta. Ungurii cer demisia premierului Viktor Orban

Protest de amploare la Budapesta. Ungurii cer demisia premierului Viktor Orban Viktor Orban. Sursa foto: Facebook

Zeci de mii de oameni au protestat, sâmbătă, 6 aprilie, în centrul Budapestei, împotriva guvernului lui Viktor Orban. Manifestația a fost condusă de fostul soț al ministrei Justiției, demisionată după grațierea unui condamnat pentru pedofilie.

Budapesta. Zeci de mii de oameni cer demisia premierului  Viktor Orban

PROTEST Ungaria

Sursă foto: Platforma X

Protestarii au afișat pancarte cu mesajul „Nu ne este frică. Demisia”. Conform Reuters,Viktor Orban este acuzat de imixtiuniî în Justiție prin intermediul unor consilieri. Peter Magyar,fostul soț al ministrei Justiției din Ungaria, ar fi predat mai multe probe în acest sens procurorilor, care ar fi declanșat o anchetă.

Magyar  a publicat inclusiv înregistrări cu fosta sa soție, în care Varga detalia o încercare a consilierilor lui Orban de a interveni în justiție. Procurorii investighează acum acele informații .

„Ştiam că există corupţie, dar el o spune ca un insider şi ne-a confirmat acest lucru", a declarat Zsuzsanna Szigeti, angajată în sistemul de sănătate, în vârstă de 46 de ani, care purta un steag maghiar care îi acoperea tot corpul. Ea a spus că este îngrijorată de sistemele de educaţie şi de sănătate şi că este îngrijorată de corupţie. "Am încredere că va exista o schimbare", a spus ea, conform sursei citate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este prima dată când Magyar, avocat de profesie, lanseazăp acuzații grele  la adresa Guvernului de la Budapesta.  El l-a acuzat pe Antal Rogan, ministrul care conduce biroul lui Orban, că ar conduce un aparat de propagandă centralizat.

Organizatorul protestului împotriva Guvernului Orban, acuzat de violență în familie

Peter Magyar

Sursa foto: Instagram/ Peter Magyar

De asemenea, el a publicat o înregistrare a unei conversaţii cu fosta sa soţie, în care Varga a detaliat o încercare a unui consilier superior al şefului de cabinet al lui Orban de a interveni într-un caz de corupţie. Procurorii investighează în prezent declaraţiile, menționează sursa citată.

Pe de altă parte, Peter Magyar este acuzat de fosta soție, Judit Varga, de violență în familie. Ea a depus plângere penală, în care relatează că a fost agresată fizic, verbal și chiar închisă în casă de fostul soț, din cauza geloziei.