O biserică din București a oferit vouchere pentru alimente enoriașilor

O biserică din București a oferit vouchere pentru alimente enoriașilor Sursa: Trinitas TV

Credincioșii au primit imediat după Sfânta Liturgie vouchere de 600 de lei. Ei își vor putea cumpăra alimentele necesare pentru masa de Sărbători.

O biserică din București a oferit credincioșilor vouchere pentru achiziționarea de produse alimentare. Biserica „Sfântul Nicolae“-Tabacu situată în Sectorul 1 al Capitalei este frecventată de ortodocșii vorbitori de limbă rusă. Anul acesta, numărul enoriașilor a crescut mult, deoarece mulți refugiați din Ucraina s-au alăturat acestei comunități.

„Mulți dintre ei vin din estul Ucrainei și sunt obișnuiți cu slujbele în limba slavonă și cu predica sau spovedania în limba rusă”, a declarat preotul paroh Eugeniu Rogoti.

Cadou de Sărbători

Special pentru refugiații ucraineni, părintele a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie în limba slavonă. A stabilit această dată pentru a oficia slujba Sfântului Nicolae, care, după calendarul nerevizuit, este cinstit luni, 19 decembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Credincioșii au vrut ca refugiații, care au fost alungați din casele lor de invazia armatei ruse, să se simtă ca în familie mai ales că se apropie sărăbătorile de iarnă. „După slujbă, un grup de refugiați ne-a cântat colinde tradiționale ucrainene”, a mai spus preotul paroh.

Persoanele refugiate au primit la finalul slujbei vouchere de cumpărături în valoare de 600 de lei pentru a-și achiziționa produse alimentare de sărbători. Acestea au fost oferite cu ajutorul Federației Filantropia și al partenerului său, Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă (IOCC), potrivit basilica.ro.

Un nou val de refugiați

Armata rusă a lansat atacuri furibunde cu rachete și drone care au țintit rețelele de energie ale Ucrainei. De teama că vor îngheța de frig la iarnă, mulți ucraineni aleg să plece din țară.

În primele 11 zile ale lunii decembrie, numărul ucrainenilor care au traversat frontiera Ucrainei cu România a fost permanent peste 7.000, cu un vârf în ziua de 3 decembrie, de aproape 9.000 de refugiați, potrivit datelor Poliției de Frontieră.

„Situația din interiorul țării continuă să se deterioreze. Milioane de ucraineni trăiesc în locuințe avariate sau în clădiri nepotrivite pentru a-i proteja de frigul pătrunzător, în condițiile în care aprovizionarea cu energie, încălzire și apă sunt întrerupte și accesul la mijloacele de trai este limitat sau inexistent”, a spus Gabriela Leu, ofițer adjunct de comunicare la reprezentanța Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR) în România, potrivit Europa Liberă.