Vladimir Putin schimbă tactica. Ce le-a cerut conducătorilor armatei responsabili de invazia în Ucraina

Vladimir Putin schimbă tactica. Ce le-a cerut conducătorilor armatei responsabili de invazia în Ucraina Sursa foto: Kremlin

Vladimir Putin este îngrijorat de situația de pe frontul din Ucraina și a decis să schimbe tactica de luptă. A discutat personal cu comandanții armatei cărora le-a trasat sarcini clare.

Rusia a schimbat din nou tactica pe frontul de luptă din Ucraina. Dronele și rachetele nu mai sunt lansat din Crimeea ocupată, ci din regiunea Krasnodar care se află pe teritoriul Rusiei, se arată în ulitma evaluare realizată de Ministerul britanic al Apărării. Ultimele atacuri ale Rusiei au vizat infrastructura energetică vitală a Ucrainei.

Potrivit sursei citate, Vladimir Putin a luat această decizie pentru că se teme de o contraofensivă a armatei ucrainene. Liderul de la Kremlin crede că autoritățile de la Kiev vor avea rețineri în a lansa atacuri care să vizeze obiective aflate pe teritoriul Rusiei.

Se caută soluții

Vladimir Putin este clar îngrijorat de situația de pe front. Liderul de la Kremlin s-a deplasat vineri la sediul statului major unde a purtat discuții cu comandanții responsabili de desfășurarea „operațiunii speciale“ din Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă al Kremlinului, liderul rus a petrecut o zi întreagă cu generalii și le-a cerut imperativ să găsească soluții pe termen scurt și mediu pentru a câștiga războiul.

„Îi vom asculta pe comandanții din fiecare direcție operațională și aș dori să aud propunerile privind acțiunile noastre imediate și pe termen mediu”, a spus Vladimir Putin în cadrul întâlnirii, potrivit stiripesurse.ro.

Avertismentul NATO

Deciziile Rusiei vin după ce secretarul general al NATO a anunțat suplimentarea sprijinului militar pentru Ucraina. Jens Stoltenberg a spus că războiul se va încheia probabil la masa negocierilor, dar mai întâi Vladimir Putin trebuie convins că nu poate câștiga pe frontul de luptă.

„Cel mai probabil, acest război se va termina la masa negocierilor, ca majoritatea războaielor. Orice soluţie va trebui să garanteze că Ucraina prevalează ca naţiune suverană şi independentă.

Mijlocul cel mai rapid de a ajunge aici este să-i susţinem militar, pentru ca preşedintele Putin să înţeleagă că nu poate câştiga pe câmpul de luptă și că trebuie să se aşeze la masă şi să negocieze cu bună credinţă“, a spus Jens Stoltenberg.