Evenimentul Zilei > Actualitate > O adolescentă din India, bătută până la moarte că voia să poarte blugi. Corpul ei, atârnat pe un pod. FOTO
O adolescentă din India, bătută până la moarte că voia să poarte blugi. Corpul ei, atârnat pe un pod. FOTO

O adolescentă din India, bătută până la moarte că voia să poarte blugi. Corpul ei, atârnat pe un pod. FOTO

O adolescentă din Uttar Pradesh, India, a fost omorâtă de către membrii familiei sale, iar trupul i-a fost atârnat ulterior de un pod. Pedeapsa i-a fost aplicată după ce, în cadrul unui ritual religios, aceasta a purtat blugi.

Neha Paswan, o adolescentă din India, în vârstă de 17 ani, a fost bătută până la moarte de bunicul și unchiul ei, după ce a refuzat să-și schimbe îmbrăcămintea. Aceasta trebuia să ia parte la un ritual religios și ar fi trebuit să poarte, conform regulilor comunității, îmbrăcăminte tradițională. Adolescenta a refuzat și a vrut să poarte, în schimb, blugi. Trupul lui Neha Paswan a fost găsit de autorități, în dimineața zilei următoare, atârnând de un pod.

Adolescenta din India trebuie să-și încheie ziua de post. A insistat să poarte blugi

Shakuntala Devi Paswan, mama adolescentei, a declarat pentru BBC că fetița sa a postit timp de o zi, după care seara s-a îmbrăcat într-o pereche de blugi și o bluză. Cu această îmbrăcăminte, adolescenta intenționa să desfășoare o serie de ritualuri religioase, pentru a încheia ziua de post, lucru care i-a enervat la culme pe membrii familiei.

„Când familia s-a opus îmbrăcămintei sale, Neha a replicat că blugii au fost realizați pentru a fi purtați și s-a încăpățânat să îi poarte”, a declarat mama fetei ucise.

Potrivit relatărilor sale, membrii familiei s-au plâns în repetate rânduri de atitudinea „nepotrivită” a adolescentei, iar faptul că a vrut să participe la ritualurile religioase îmbrăcată în blugi a reprezentat, pentru ei, cireașa de pe tort.

Trupul adolescentei a fost găsit atârnând de un pod

Shakuntala Devi a recunoscut că fata a fost transportată în stare de inconștiență la spital, după ce a fost lovită dur cu bețe și tije metalice. „(Medicii – n.r.) nu m-au lăsat să merg cu ea, așa că i-am anunțat pe ceilalți membri ai familiei că a fost transportată la spital, iar ei s-au dus să o caute, însă nu au găsit-o.

A doua zi, dis de dimineață, au început să circule zvonuri potrivit cărora trupul unei adolescente atârnă de un pod. Autoritățile au investigat cazul și au ajuns la concluzia că era vorba despre Neha Paswan.