Evenimentul Zilei > International > Rapunzel din India, fata cu părul de aproape doi metri
Rapunzel din India, fata cu părul de aproape doi metri

Rapunzel din India, fata cu părul de aproape doi metri

O adolescentă de 17 ani are cel mai lung păr din lume. Cosițele ei sunt mult mai lungi cu mult decât înălțimea fetei. Pentru al doilea an consecutiv tânăra și-a adjudecat locul în Cartea Recordurilor.

Indianca Nilanshi Patel, în vârstă de 17 ani, şi-a păstrat în 2019 titlul de ”adolescenta cu cel mai lung păr din lume”, podoaba sa capilară măsurând nu mai puţin de 190 de centimetri lungime, relatează luni AFP. Măsurătorile pentru Guiness Book of Records au avut loc în luna decembrie, iar acum a fost făcut public rezultatul, după ce s-au comparat lungimile părului mai multopr candidate. Cu un an mai devreme tot ea deținea recordul celei mai lungi podoabe capilare, părul măsurându-i atunci 170 de centimetri.

Fata locuieşte în micul orăşel Modasa, în statul Gujarat din vestul Indiei. Nilanshi Patel îşi creşte părul încă din copilărie, după ce a fost absolut traumatizată de o tunsoare nereușită. A plâns așa de mult și s-a necăjit atât, încât, în final, a decis să nu mai lase pe nimeni să se apropie cu foarfeca  de părul său. ”La şase ani, am avut o experienţă foarte neplăcută la un salon local de coafură”, a declarat ea pentru AFP. Deja de 11 ani, fata a renunţat să-şi mai scurteze podoaba capilară. Acum părul nu numai că îi ajunge la călcâie, dar le și depășește.

Tânăra indiancă trebuie să poarte tocuri înalte pentru ca părul să nu-i atârne pe jos. Adolescenta nu știe însă dacă, în viitor, se va tunde sau nu. Mama fetei este cea care o încurajează să-şi continue visul de a avea cel mai lung păr din lume. Familia a angajat și o persoana care o ajută să-şi îngrijească părul, fiind vorba de manevre complexe. Fata a dezvăluit și secretul părului ei deosebit de frumos: îl spală o dată pe săptămână şi îl dă cu ulei de păr o dată sau de două ori pe săptămână. De obicei îl usucă natural, la soare.

”Singurul moment în care am probleme cu părul este atunci când înot. În rest, îl prind în coadă, dar pentru a face sport sau pentru anumite ocazii, îl prind într-un coc”, a mai relatat adolescenta.

Pe de altă parte, așa o podoabă o scoate din tipare în orice moment al zilei şi în cadrul oricărei activităţi la care participă. Mai mult, tatăl tinerei speră ca părul brunet și mătăsos al fiicei sale să o transforme pe aceasta într-o vedetă internațională, ceea ce ar atrage o serie de beneficii și familiei.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Youtube

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.