Evenimentul Zilei > Actualitate > O tânără de 18 ani a murit, în timpul unui ritual religios GROAZNIC! Ce presupune „exilul menstrual” – FOTO&VIDEO
O tânără de 18 ani a murit, în timpul unui ritual religios GROAZNIC! Ce presupune „exilul menstrual” – FOTO&VIDEO

O tânără de 18 ani a murit, în timpul unui ritual religios GROAZNIC! Ce presupune „exilul menstrual” – FOTO&VIDEO

O tânără, în vârstă de 18 ani din Nepal a murit, după ce a fost mușcată de un șarpe veninos. Tânăra se afla într-o colibă, izolată de casa unde locuia și familie, pe perioada unui ritual, denumit „exil menstrual.”

Tradiția exilului menstrual, denumită în Nepal „chhaupadi”, presupune izolarea femeii care este la menstruație pentru că aceasta este considerată a fi impură, în acea perioadă.

Femeile sunt obligate să doarmă în colibe, departe de casele lor până la finalizarea ciclului menstrual, potrivit Agerpres.ro.

Tulasi Shahi a murit vineri dimineață în urma unei mușcături ale unui șarpe veninos și a supraviețuit timp de șapte ore, potrivit autorităților locale.  

„A supravieţuit timp de şapte ore după muşcătură, dar a murit din cauză că tratamentul medical a fost întârziat”, a declarat primarul comunei de unde era tânăra.

Ritualul religios hindus este vechi de secole și interzice femeilor la menstruație să petreacă timpul în familie. Acestea nu au voie să atingă hrana celorlalți, nici icoanele religioase, vitele sau alţi oameni.

Două femei au murit la sfârşitul anului 2016, în accidente legate de acest ritual, într-unul din aceste cazuri victima inhalând fum de la focul pe care îl făcuse ca să se încălzească. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: