Potrivit stenogramelor depuse la dosarul de la DNA, Walter i-ar fi spus procurorului că șantajul este motivul pentru care fostul președinte al PNL nu ar mai fi candidat la președinție, în 2014. Este o aberație, răspunde Crin Antonescu, pentru Realitatea TV. Liberalul precizează că nu a fost șantajat niciodată.

Afaceristul Florian Walter vorbea cu procurorul Mihaiela Iorga Moraru despre mai mulți politicieni care ar fi fost șantajați. „Ce șantaje… prin străinătate, prin România, peste tot, doi ani de zile. (…) Doi ani de zile te investesc niște oameni săți urmărească peste tot orice mișcare și am înţeles că şi lovitura dată către… la Crin Antonescu, că n-a mai candidat la preşedinție tot d-aicea s-a…, tot dintr-un șantaj din ăsta mare de la Bruxelles”, spune Walter într- o interceptare.

Crin Antonescu susţine însă că n-a fost șantajat niciodată. „Dezmint încă o dată că vreodată în viaţa mea aş fi fost şantajat.

Reamintesc că eu nu m-am retras din cursa prezidenţială şi nici nu am apucat să mă înscriu, pentru că în cadrul unui vot în PNL cel desemnat să candideze a fost Klaus Iohannis… este o aberaţie a cărei explicaţie nu o am şi nici nu mă interesează”, a declarat acesta. În 2014, Crin Anonescu s-a retras de la șefia PNL din cauza scorului slab obținut de partid în alegerile europarlamentare. După ce a făcut pasul în spate, Klaus Iohannis a fost desemnat candidatul PNL la președinție.