Evenimentul Zilei > International > „Nu se vor opri la statui. Bulgărele de zăpadă a luat-o la vale…”
„Nu se vor opri la statui. Bulgărele de zăpadă a luat-o la vale…”

„Nu se vor opri la statui. Bulgărele de zăpadă a luat-o la vale…”

Americanii ar trebui să fie îngrijorați de dărâmarea statuilor și de tentativa de a șterge cu buretele istoria Statelor Unite, avertizează militanta politică venezueleană Elizabeth Rogliani.

Într-un interviu pentru emisiunea de la Fox News, „The Ingraham Angle”, Rogliani i-a răspuns realizatoarei Laura Ingraham că asemenea acțiuni sunt un „bulgăre de zăpadă” care se rostogolește la vale, către o adevărată „revoluție culturală”.

„Nu cred că (americanii) văd dincolo de ceea ce se petrece acum, deoarece consideră că (statuile dărâmate) nu sunt decît simboluri ale opresiunii”, a spus Elizabeth Rogliani.

„Am mulți prieteni care au spus: «Ei, nu sunt decât statui confederate.» Iar eu le-am zis: «Nu, nu vor fi doar statui confederate, o să vedeți». Este un bulgăre de zăpadă care a luat-o la vale.”

Potrivit lui Rogliani, toate simbolurile istoriei americane sunt cu capul pe butuc:

„Părinții Fondatori vor fi și ei atacați. Simbolurile religioase vor fi atacate. Și apoi, probabil, muzeele”, a avertizat ea. „Ce vreau să spun că orice poate fi atacat dacă permiți ca acest lucru să aibă loc. Dacă permiți ca primele să fie dărâmate, atunci nu mai există limite pentru ce urmează.”

Rogliani i-a spus lui Ingraham că, acolo unde guvernatorul Democrat al statului New York, Andrew Cuomo, vede o bună „declarație în favoarea egalității” și o „expresie a sănătății”, ea vede cu totul altceva.

„Este o tentativă de a schimba identitatea țării. Aceasta este opinia mea. Și asta ne fac. Desigur, ei vizează guvernul. Dar acum încearcă să ne schimbe identitatea națională și să distrugă sistemul. Iar când vor ajunge la guvern, îi vor veni de hac și lui. Este o certitudine.”

Ingraham a întrebat-o pe Rogliani dacă este posibil ca în haosul care este pe punctul de a se instala în Statele Unite sunt implicate și alte țări.

„Nu aș fi mirată dacă ar fi implicate”, a răspuns Rogliani. „Într-unul din filmulețele mele de pe Tik Tok discutam despre cum este implicat regimul venezuelean în protestele care au loc acum. Și am văzut că fondatorii Black Lives Matter sunt aliați cu regimul venezuelean. Am văzut fotografii cu ei, în 2015… una dintre co-fondatoarele BLM a mers în Venezuela… și a spus că este fericită să se afle într-un loc cu un discurs politic atât de inteligent.”

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: