Evenimentul Zilei > Sport > Novak Djokovic sare în apărarea tatălui său, după ce acesta s-a fotografiat cu mai mulți susținători ai lui Putin: Credea că se fotografiază cu cineva din Serbia
Novak Djokovic sare în apărarea tatălui său, după ce acesta s-a fotografiat cu mai mulți susținători ai lui Putin: Credea că se fotografiază cu cineva din Serbia

Novak Djokovic sare în apărarea tatălui său, după ce acesta s-a fotografiat cu mai mulți susținători ai lui Putin: Credea că se fotografiază cu cineva din Serbia

Novak Djokovic a făcut primele declarații după imensul scandal în care este implicat tatăl său. Acesta nu a fost prezent în tribună la semifinala câștigată de fiul său. Tenismenul spune că familia sa este împotriva războiului.

Novak Djokovic îi ia apărarea tatălui său în scandalul provocat de mai multe imagini apărute în mediul online. Srdjan Djokovic a fost fotografiat alături de mai mulți susținători ai lui Vladimir Putin care fluturau steaguri ale Rusiei în apropierea arenei pe care care se desfășoară Australian Open, relatează Reuters.

Djokovic dă explicații

Srdjan Djokovic apare în mai multe imagini alături de un grup de ruși care fluturau steaguri cu chipul președintelui Vladimir Putin și mesaje de susținere pentru liderul de la Krelin. El ar fi strigat și „trăiască rușii”. Fotografiile au generat un val de reacții în mediul online, iar multe dintre ele au venit din Ucraina.

Pentru a evita noi controverse, tatăl lui Novak Djokovic nu a fost prezent vineri în arenă la semifinala Australian Open disputată de fiul său împotriva lui Tommy Paul. Novak Djokovic s-a calificat în finala turneului și va juca duminică contra lui Stefanos Tsitsipas.

Tata trecea pe acolo. Erau multe steaguri ale Serbiei. Asta a crezut el. Credea că se fotografiază cu cineva din Serbia. El trecea pe acolo, a fost fotografiat, iar situaţia a escaladat. A fost folosit greşit în această situaţie de acest grup de oameni. Nu pot fi supărat pe el pentru că pot spune că nu a fost vina lui. A ieşit ca să se bucure cu fanii mei. Apoi, s-a simţit prost şi ştia că mă va afecta ce s-a întâmplat în ultimele 24-48 de ore“, a spus Novak Djokovic.

Împotriva războiului

Tenismenul a spus că familia sa este impotriva războiului. „Tata, toată familia mea şi eu am trecut prin câteva războaie în anii ’90. Suntem împotriva războiului, nu vom susţine niciodată violenţa sau vreun război. Ştim cât de devastator este pentru familie“, a spus Novak Djokovic.

Sportivul speră să ca tatăl său să revină în tribună la finala Australian Open. „Nu a fost plăcut să nu îl am alături. Sper ca el să fie prezent”, a mai spus tenismenul, potrivit news.ro.
.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: