Reacții de „dezgust” după ce tatăl tenismenului Novak Djokovik s-a filmat alături de suporteri pro-ruși: „Este chiar rușinos”

Reacții de „dezgust” după ce tatăl tenismenului Novak Djokovik  s-a filmat alături de suporteri pro-ruși: „Este chiar rușinos” Sursa: Twitter

Un val de reacții din Ucraina au venit după ce tatăl celebrului tenismen sârb Novak Djokovik a fost filmat în compania unor suporteri care arborau drapele pro-ruse în timpul turneului Australian Open. Imaginile au fost descrise ca rușinoase și chiar dezgustătoare.

Srdjan Djokovic, în vârstă de 62 de ani, a fost protagonistul unui moment controversat în urma meciului de la turneul Australian Open, după ce a strigat „trăiască rușii” și s-a fotografiat alături de un grup de ruși care purtau steaguri cu chipul președintelui rus Vladimir Putin și mesaje de susținere pentru Rusia.

Reacții din Ucraina după scandalul provocat de Srdjan Djokovik

Imediat după gestul său, reprezentanții ucraineni au venit cu o serie de reacții. Astfel, ambasadorul Ucrainei în Australia şi Noua Zeelandă, Vasil Miroşnicenko, a cerut să se ia măsuri după ce câteva dintre aceste steaguri au fost văzute în tribune săptămâna trecută.

Este o imagine completă. Printre steaguri sârbe se numără şi un steag rus, Putin, simbolul Z, aşa-numitul steag al Republicii Populare Doneţk. Este chiar ruşinos”, a scris el pe Twitter joi cu un link către videoclip.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu o reacție a venit și fostul tenismen ucrainean Alexander Dolgopolov, care a scris că gestul este unul „absolut dezgustător”, menționând că tatăl marelui tenismen laudă un regim genocid, potrivit ziare.com.

Federația de Tenis din Australia a decis să interzică steagurile după meciul dintre Kateryna Baindl (28 de ani, 95 WTA) și rusoaica Kamilla Rakhimova (21 de ani, 110 WTA), din primul tur. Din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, însemnele Rusiei sunt interzise în tenis.

Patru persoane au fost vizate de autorități

Federaţia australiană de tenis a spus că patru persoane au „afişat drapele şi simboluri nepotrivite şi au ameninţat agenţii de pază” de la Melbourne Park, înainte de a fi interpelate de poliţie.

Informația despre prezența tatălui lui Djokovik alături de cetățenii pro-ruși a fost confirmată și de jurnaliștii sportivi sârbi, în timp ce jurnalul Melbourne Age a scris că acesta ar fi strigat chiar, în limba sârbă, „viaţă lungă Rusiei”.

Sârbul Novak Djokovic și americanul Tommy Paul au obținut calificarea miercuri. Novak Djokovic are 26 de victorii consecutive la Australian Open. Sârbul a egalat recordul all-time, deținut de către americanul Andre Agassi.