Novak Djokovic a făcut legea în finala de la Australian Open. Sârbul revine pe prima poziție în clasamentul ATP. Video

Novak Djokovic a făcut legea în finala de la Australian Open. Sârbul revine pe prima poziție în clasamentul ATP. Video Novak Djokovic, câștigător Australian Open. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Jucătorul de tenis Novak Djokovic a câștigat finala turneului de la Australian Open, scor 6-3, 7-6(4), 7-6(5). El l-a învins pe Stefanos Tsitsipas, din Grecia, locul 4 ATP. Este cel de-al 10-lea titlu de campion pe care sportivul din Serbia îl obține la turneul de la Antipozi. Djokovic a câștigat toate seturile în din finală, fără să-i dea vreo șansă adversarului său.

Jucătorul de tenis Novak Djokovic, numărul 5  în clasamentul ATP și favoritul numărul 4 al turneului, a câştigat duminică finala de la Australian Open. Acesta este primul turneu de Mare Şlem al anului. În ultimul act, sportivul din Serbia s-a impus în fața grecului Stefanos Tsitsipas, locul 4 ATP și favorit nr. 3 cu scorul 6-3, 7-6 (7/4), 7-6 (7/5).

Novak Djokovic a câștigat meciul din finală după o partidă de tenis care s-a întins pe durata a trei ore, ambii jucători făcând câte trei duble greşeli. Grecul a reușit nu mai puţin de 15 aşi, în vreme ce Djokovic doar 7.

Odată cu acest succes, campionul sârb, în vârstă de 35 de ani, a obţinut al 22-lea său titlu de Mare Şlem, egalând astfel recordul rivalului său spaniol Rafael Nadal. Pentru Djokovic este cel de-al 10 lea titlu pe care îl obține la turneul din Australian Open.

Ne puteți urmări și pe Google News

Novak Djokovic revine pe locul 1 în clasamentul ATP

De asemenea, odată cu această victorie, Novak Djokovic va reveni, începând de luni, în fotoliul de lider al clasamentului ATP. El a mai ocupat această poziție, în trecut, timp de 373 de săptămâni, ceea ce reprezintă un record absolut. De menționat că anul trecut jucătorul sârb Novak Djokovic a fost subiectul a numeroase controverse, la turneul din Australia. El nu a participat deoarece autoritpțile i-au interzis să intre în țară deoarece nu era vaccinat împotriva COVID-19.

Turneul din 2022 al Australian Open a fost câştigat de Rafael Nadal după ce sârbul a fost expulzat din Australia.

Djokovic are, începând de duminică, un scor de 11 - 2 în meciurile directe cu grecul Tsitsipas, ultimele zece dueluri încheindu-se cu tot atâtea victorii ale sârbului.

De partea cealaltă, Stefanos Tsitsipas a jucat pentru prima dată finala de la Australian Open. Jucătorul din Grecia a fost semifinalist anul trecut şi a jucat pentru a doua oară în carieră o finală de Mare Şlem. Prima finală a fost cea pierdută tot în fața lui Novak Djocovik, în anul 2021, la Roland Garros, în Franța.