Evenimentul Zilei > Actualitate > Noul vaccin Johnson & Johnson a fost aprobat. Are o singură doză
Noul vaccin Johnson & Johnson a fost aprobat. Are o singură doză

Noul vaccin Johnson & Johnson a fost aprobat. Are o singură doză

Noul vaccin de la Johnson & Johnson a primit autorizarea din partea FDA - Agenţia americană pentru medicamente. Vaccinul se prezintă în doză unică și ar putea fi folosit pentru a combate Covid-19 în cazul persoanelor de peste 18 ani.

Noul vaccin Johnson & Johnson a fost aprobat. Johnson & Johnson are deja pregătite milioane de doze. Acestea au fost aranjate deja pentru livrare. Distribuirea lor începe imediat. Dozele pot fi distribuite în toată țara începând de săptămâna viitoare.

Mai multe beneficii decât riscuri

Oamenii de știință au dezvăluit că acest vaccin are mai multe beneficii decât riscuri. Ei sunt de părere că vaccinul poate fi utilizat în condiții de siguranță. Aceștia s-au pronunțat după o zi de discuții transmise în direct pe internet şi după ce au studiat în detaliu datele testelor clinice.

„Suntem într-o cursă împotriva noilor mutații”, a comentat unul dintre ei, doctorul Jay Portnoy, pentru a-şi justifica decizia.

În Africa de Sud este deja folosit

În Africa de Sud, vaccinul produs de Johnson & Johnson este deja folosit. Au fost comandate milioane de doze și este preferat de autorități. Autoritățile preferă acest vaccin datorită faptului că are o singură doză.

Prezintă, de asemenea, are un alt avantaj logistic: poate fi depozitat la temperatura frigiderului, ceea ce va facilita considerabil distribuţia acestuia.

 

Vaccinul, o alternativă rentabilă la Pfizer și Moderna

Vaccinul este stabilit să fie o alternativă rentabilă la vaccinurile Pfizer și Moderna și poate fi păstrat într-un frigider în loc de congelator. Studiile au constatat că a prevenit bolile grave, dar a fost 66% eficientă în general când au fost incluse cazuri moderate.

Vaccinul este produs de firma belgiană Janssen. Compania a fost de acord să furnizeze SUA 100 de milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie. Primele doze ar putea fi disponibile publicului american de săptămâna viitoare.

Marea Britanie, UE și Canada au comandat, de asemenea, doze. 500 de milioane de doze au fost, de asemenea, comandate prin sistemul Covax pentru aprovizionarea țărilor mai sărace.

Rezultatele studiilor efectuate în SUA, Africa de Sud și Brazilia au arătat că a fost mai mult de 85% eficientă în prevenirea bolilor grave și 66% eficace în general atunci când au fost incluse cazuri moderate, scrie bbc.com.

În special, nu s-au semnalat decese în rândul participanților care au primit vaccinul. Și nici internări în spital după 28 de zile după vaccinare.