Noul Evenimentul Istoric are mai multe pagini pentru tine. Descoperă 124 de pagini de Istorie Adevărată!

Noul Evenimentul Istoric are mai multe pagini pentru tine. Descoperă 124 de pagini de Istorie Adevărată!

În noul număr al revistei Evenimentul Istoric afli informații în excusivitate din partea fostului secretar personal al lui Ceaușescu, detalii picante despre relația amoroasă a torționarului Vișinescu, dar și motivul pentru care Carol al II-lea și Ceaușescu au interzis avorturile. Revista Evenimentul Istoric este acum pe piață și conține 124 pagini de istorie adevărată.

Constantin Boștină a fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu în perioada iunie 1980-noiembrie 1982. La aproape 32 de ani s-a hotărât să povestească detalii din culisele politicii românești din epoca lui Ceaușescu. 

Constantin Boștină a fost trimis în cadrul Comitetului Județean din Botoșani din cauza unor probleme de ordin economic, unde urma să stea până la finalul lui decembrie 1989. Înteresant este faptul că, în acea perioadă, Ion Iliescu își crea grupul cu care urma să preia puterea și l-a contactat instantaneu pe Boștină pentru a-l chema la București. Care a fost răspunsul lui Boștină și care era planul lui Ion Iliescu aflați din revista Evenimentul Istoric, acum la punctele de difuzarea a presei și online pe www.agoramag.ro 

Alexandru Vișinescu a fost primul comandant de penitenciar din perioada comunistă, trimis în judecată pentru crime împotriva umanității. Acesta a lăsat în urma sa o biografie incompletă. Cu ajutorul dosarului de cadre găsit în arhivele CNSAS, am descoperit parcursul tumultos al celui mai temut comandant de penitenciare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Născut pe 27.09.1925, în comuna Aldeni din apropierea Buzăului, Alexandru Vișinescu a absolvit șase clase, apoi a muncit ca zilier la diferiți chiaburi și la schela petroliferă Berca, până în 1948. În ianuarie 1948, a fost încadrat la C.I. Securitate Turnu Măgurele, fiind mutat ulterior la Batalionul 7 Securitate Cluj. Doi ani mai târziu, a fost trimis la școala de ofițeri M.A.I. București, pe care a absolvit-o în același an, cu gradul de sublocotenent. Datorită rezultatelor mulțumitoare în muncă, acesta a crescut în funcție pana la numirea lui ca locțiitor comandant la penitenciarul Râmnicu Sărat. 

Cât a muncit la penitenciarul Râmnicu Sărat în calitate de comandant, a dovedit pricepere și orientare în aplicarea pazei și regimului deținuților, respectând regulamentele. Controla activitatea subordonaților și îi trăgea la răspundere pentru lipsurile și pentru abaterile pe care le constata. Pe lângă victimele încarcerate ale penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vișinescu a spulberat și visele femeilor îndrăgostite de acesta. Mai multe detalii despre relația acestuia tânăra femeie angajată în cadrul penitenciarului descoperiți din noul număr al revista Evenimentul Istoric, acum la punctele de difuzarea a presei și online pe www.agoramag.ro

În istoria României, întreruperea sarcinii a fost încriminată în perioada interbelică pe motive dogmatice creștine, conservatoare. Încriminarea avortului nu a reprezentat o noutate pentru politica penală a statului român. Avortul a fost încriminat în Codul penal din 1936 când au fost introduse pedepse mai aspre pentru infracțiunile a căror “frecvență și generalizare constituiau un real pericol pentru dezvoltarea normală a societății românești”. 

Sub pretextul apărării „familiei, a femeii in general, a femeii măritate în special, a copiilor minori”, au fost reduse drepturile femeii în interiorul familiei, în strânsă legătură cu viziunea bisericii, a moralității publice în beneficiul soțului, în general. Față de viziunea juriștilor din proiect, cele mai multe modificări le-au suferit adulterul și avortul. Care au fost cu adevarat cauzele acestor modificari, descoperi în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro 

Nu ratați nici concursurile Evenimentul Istoric prin care puteți câștiga abonamente, mai multe detalii aflați accesând https://bit.ly/3BWli98 

Dacă vrei să colecționezi revista, te invităm să te abonezi! 

Poți opta pentru un abonament în varianta print sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău. În plus economisești bani şi primeşti revista la tine acasă!