Noua variantă de Covid, numită „Omicron'' stârnește îngrijorare și peste ocean. SUA și Canada închid granițele

Noua variantă de Covid, numită „Omicron'' stârnește îngrijorare și peste ocean. SUA și Canada închid granițele Sursa: Arhiva EVZ

Statele Unite ale Americii au anunţat vineri închiderea graniţelor pentru persoanele care sosesc din opt ţări din Africa australă. Această măsură a fost luată ca urmare a apariţiei periculoasei variantei Omicron a COVID-19. Și Canada procedează identic.

Și statele membre ale Uniunii Europene au convenit vineri să suspende temporar legăturile aeriene cu Africa Australă după depistarea unei noi variante a coronavirusului

Persoanele care vin din Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic şi Malawi nu vor fi autorizate să intre pe teritoriul SUA, a declarat un înalt oficial american.

Numai cetăţenii americani şi rezidenţii permanenţi ai Statelor Unite vor fi autorizaţi să intre în ţară, a precizat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Această decizie, luată în urma unor măsuri similare anunţate în special de ţările europene, survine într-un moment în care preşedintele american Joe Biden tocmai a redeschis graniţele pentru persoanele din întreaga lume, la începutul lunii noiembrie, cu condiţia ca acestea să fie vaccinate împotriva Covid, măsură luată după 20 de luni de restricţii.

În Africa australă a fost detectată o nouă variantă de Covid, numită „Omicron''

„Această măsură a fost introdusă în numele principiului precauţiei, ca urmare a noii variante de COVID-19 care circulă în Africa australă'', a explicat oficialul american jurnaliştilor.

Canada a interzis de asemenea intrarea persoanelor care vin din şapte ţări din Africa australă, unde a fost detectată o nouă variantă de Covid, numită „Omicron'' şi clasată drept „ingrijorătoare'' de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Trebuie să acţionăm rapid pentru a-i proteja pe canadieni'', a explicat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Jean-Yves Duclos, precizând că ţările în cauză sunt Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe.

Se știu foarte puține date despre tulpina nouă, descoperită în Africa de Sud, iar România ar putea emite recomandări cetățenilor să nu călătorească în aceste zone, a spus, vineri, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

El este convins că această nouă tulpină va apărea și în România, după ce în Europa a fost semnalat deja primul caz.

Nu trebuie să uităm că în luna decembrie, mulți români care lucrează în străinătate se întorc acasă pentru a petrece sărbătorile.