Noroi si stele la Glastonbury

Noroi si stele la Glastonbury

Rochii de mireasa si cizme de cauciuc cu strasuri la megafestivalul muzical britanic.

Cu cat mai mult noroi, cu atat mai bine. Aceasta a fost deviza sub care s-a desfasurat faimosul festival de la Glastonbury, manifestare muzicala de traditie, ce atrage anual o multime de vedete, dintre care unele se multumesc cu statutul de spectatoare.

Vremea nu a tinut cu organizatorii, astfel ca timp de trei zile a plouat pe rupte, cei aproximativ 180.000 de participanti inotand practic prin noroi.

De vineri pana duminica, pe cele peste 80 de scene de pe campul de la Glastonbury, in sud-vestul Angliei, s-au perindat circa 700 de formatii sau cantareti, nume de referinta ale muzicii rock, reggae ori jazz sau trupe noi, dornice de afirmare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adevaratul spectacol a fost insa in public, iar multi vin special pentru atmosfera la cel mai mare festival „pe iarba” din lume. Cel mai la moda accesoriu vestimentar au fost cizmele de cauciuc, de la cele banale, muncitoresti, pana la cele cu motive florale ori decorate cu strasuri.

Invatand din experienta anilor trecuti, multi au renuntat sa mai incerce sa se apere de noroi cu pantaloni lungi. Asa se face ca multe tinere se plimbau pline de gratie prin baltile de pe camp in fuste mini ori pantaloni scurti.

Explicatia e simpla: e mult mai usor sa te cureti pe picioare de noroi decat sa-ti speli si sa-ti usuci jeansii. O noutate vestimentara au fost rochiile de mireasa.

In cele trei zile de festival, buticurile din incinta au vandut peste 700 de rochii de mireasa, cele mai multe fiind purtate la casatoriile temporare oficiate in Capela dragostei si a urii.

Atmosfera de carnaval a fost intregita de barbati in rochii de bal, copii cu aripioare de ingeras, oameni pictati pe fata ori cu masti dintre cele mai diverse. Desi bautura si drogurile nu au lipsit, nu s-au inregistrat incidente majore.

Parada vedetelor Printre cei care au concertat la Glastonbury se numara Manic Street Preachers, The Cardigans, Bjork, Gogol Bordello, Iggy and the Stooges, John Fogerty si Fatboy Slim.

Damien, Steven si Ziggy, cei trei baieti ai lui Bob Marley, au omagiat memoria tatalui lor interpretand melodii de pe albumul de referinta „Exodus”, de la a carui lansare s-au implinit 30 de ani.

Legendara Shirley Bassey a vrajit inca o data asistenta cu vocea ei unica, interpretand in special melodii asociate seriei James Bond. Supermodelul Kate Moss a urcat cateva minute pe scena pentru a canta alaturi de iubitul ei, Pete Doherty.

Moss a fost imbracata in negru din cap pana-n talpi, in timp ce anul trecut ea a aparut la Glastonbury cu o rochie mini aurie. Gurile rele spun ca ea nici nu ar mai avea motive sa-si expuna picioarele in public, fiind atat de slaba incat arata inspaimantator.

Festivalul a fost inchis duminica seara de veteranii de la The Who, in frunte cu batranii Pete Townshend si Roger Daltrey.