Nora lui Petre Daea, de la statutul de dansatoare la cel de funcționar public: „Această fragă de fată a pus și mintea la contribuție”

Nora lui Petre Daea, de la statutul de dansatoare la cel de funcționar public: „Această fragă de fată a pus și mintea la contribuție” Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

De la statutul de dansatoare la evenimente organizate, la cel de funcționar public, angajat la o companie de stat, este doar un pas. Nora lui Petre Daea a reușit să îl facă. Ministrul Petre Daea a spus că are o noră de nota zece și a fost dreptul ei să se prezinte la concurs.

APIA este instituția care acordă subvențiile pentru fermierii români și proprietari de terenuri care sunt cultivate sau sunt date în arendă.

Prezent la o emisiune de radio, Petre Daea a fost chestionat în legătură cu nora lui, frumoasa Antonia Luchian, care a fost angajată la APIA, unde lucrează și soția ministrului, Camelia Luchian, care ocupă poziția de director al Direcției de Management și Resurse Umane.

În declarația de avere, Petre Daea a trecut că soția lui primește un salariu lunar de 11.900 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

În perioada primului mandat de ministru, 2017-2019, fiica lui Daea s-a angajat la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, iar ginerele, la Agenția Națională pentru Zootehnie.

Nora lui Daea a concurat de una singură

În 2020, când nora lui Daea a fost angajată la APIA, acesta nu era ministru.

Antonia Luchian s-a prezentat la concurs, unde a fost singurul candidat, ulterior ea fiind declarată admisă.

Acum, ministrul Daea a fost de acord să discute despre această situație.

”Haideți să discutăm cu calmul necesar și înțelepciunea cuvenită. Tinerețea trece și prin experiența asta a momentului în care o copilă de șapte ani făcea și ea gimnastică și apoi a performat prin activitatea asta atât intern cât și internațional. Această fragă de fată a pus și mintea la contribuție pentru că este absolventă de ASE și dacă ați vedea, eu am pe telefon pentru că m-am gândit că mă întreabă lumea, și a absolvit-o cu media 10. Și liceul l-a terminat tot cu media 10”, a relatat ministrul Daea.

Avea experiența necesară

Antonia Luchian a participat la concurs, pentru că avea experiența necesară, a mai spus Daea.

”Și pregătindu-se în vedere exercitării unei meserii, și-anume științe economice, iată că a avut și ea posibilitatea să participe la un concurs. E opțiunea unui copil care are și ea dreptul să se ducă acolo unde libertatea constituțională îi dă posibilitatea să și aleagă drumul acesta. Întâmplător sau nu, socrul domniei sale, care sunt eu, nu avea nicio legătură cu APIA pentru că în 2020 Petre Daea nu avea nicio legătură”, a spus ministrul, citat de Digi24.