Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi stenograme USL: Cazul Hidroelectrica, folosit pentru a distrage atenţia de la plagiatul lui Ponta
Noi stenograme USL: Cazul Hidroelectrica, folosit pentru a distrage atenţia de la plagiatul lui Ponta

Noi stenograme USL: Cazul Hidroelectrica, folosit pentru a distrage atenţia de la plagiatul lui Ponta

Jurnalistul Dan Tapalagă publică pe pagina sa de Facebook un nou set de stenograme de campanie. În cele datate 20 iulie, se poate observa că USL vrea să aducă în discuţie cazul Hidroelectrica pentru a acoperi verdictul de plagiat la adresa lui Victor Ponta pe care Univeristatea Bucureşti urma să-l dea în aceeaşi zi.

UPDATE: Dacă Eugen Nicolăescu a confirmat doar o parte a stenogramelor care cuprind discuţii între membrii USL, surse EVZ susţin că, în cadrul unei şedinţe a PNL care a fost organizată azi, Relu Fenechiu ar fi recunoscut autenticitatea lor, precizând că acestea nu pot fi o ameninţare.
Documentul consemnează următorul dialog:
Bogdan Teodorescu: Detalierea afacerilor Hidroelectrica – 1,4 mld euro
– după Chiţoiu punctaje
– trebuie tradus materialul
– trebuie explicat oamenilor care este impactul asupra vieţii lor
– de verificat dacă Varujan Vosganian era ministru în 2007
Relu Fenechiu: În 2007-2008 a fost Vosganian ministru – de analizat.
Dan Motreanu: Erau făcute pe vremea PSD dar noi le-am prelungit.
Relu Fenechiu: tehnic – răspuns la întrebarea "de ce nu s-au tăiat"? Pe vremea PNL nu erau probleme cu energia.
Bogdan Teodorescu: A doua informaţie – plagiatul lui Ponta – la 17.00 trebuie să ieşim tot cu Hidroelectrica.
Deşi PNL a negat, prin intermediul lui Eugen Nicolăescu, că aceste stenograme au corespondent în realitate, trebuie remarcat că, exact pe data de 20 iulie, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a ieşit în conferinţă de presă şi a anunţat că va rezilia contractele cu Hidroelectrica, estimând totodată paguba de pe urma acestora la 1,3 miliarde de euro. În aceeaşi zi, Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a dat verdictul în cazul acuzaţiilor de plagiat aduse premierului Victor Ponta, găsindu-l vinovat.
Altminteri, din stenograme se poate observa că echipa de campanie vrea să cumpere anumite domenii pe internet şi este nemulţumită că nu se mai găsesc şi că PDL i-ar fi luat-o înainte în gherila digitală.
<a title="View Document on Scribd" href="http://www.scribd.com/doc/101034908/Document" style="margin: 12px auto 6px auto; font-family: Helvetica,Arial,Sans-serif; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 14px; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal; -x-system-font: none; display: block; text-decoration: underline;">Document</a><iframe class="scribd_iframe_embed" src="http://www.scribd.com/embeds/101034908/content?start_page=1&view_mode=list&access_key=key-17oigksz8e2gtgw3a5kv" data-auto-height="true" data-aspect-ratio="0.706697459584296" scrolling="no" id="doc_68683" width="100%" height="600" frameborder="0"></iframe>
CITIŢI ŞI:

  • Nicolăescu despre stenogramele USL: Unele pasaje sunt autentice, înregistrarea n-am făcut-o noi
  • Strategiile murdare ale USL dezvăluite în stenogramele de campanie: "Să mărim numărul secţiilor de votare pentru atingerea pragului de prezenţă"