Într-un sezon estival aproape dezastruos pentru vacanțe și concedii, creșterile de tarife vin că să mai micșoreze pierderile investitorilor în turism. Deși e vârf de sezon estival, stațiunile de pe litoral, în timpul săptămânii sunt aproape goale. Pe plaje, mii de șezlonguri stau goale în soare, stivele de saltele fiind o dovadă a faptului că lipsesc turiștii, ceea ce se se întâmpla anul trecut pe vremea asta.

Cei mai afectați sunt șefii de terase și beach baruri de pe plaje. „În timpul săptămânii suntem la pământ, cu totul. Din păcate litoralul românesc a ajuns o destinație de week-end. E un impediment și faptul că restaurantele din hoteluri nu pot fi deschise din cauza normelor impuse de autorități. Oamenii nu se mai gândesc să facă un sejur complet de 7 nopți”, explică managerul unei terase, Tiberiu Tuhasu.

El spune că turiștii preferă să plece vineri, să stea o noapte sau două pe litoral și să se întoarcă liniștiți acasă pentru a nu fie expuși asupra pericolului, că-i și un pericol dacă stai prea mult în preajma multor oameni”. De preferat este ca turistul să își planifice sejurul încă de acasă, să facă rezervare printr-o agenție de turism, având în vedre că, la recepția hotelului, prețurile sunt mult mai mari.

PAGINA ANTERIOARA