Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi reguli pentru românii care merg în Grecia. Ce act trebuie să prezinte
Noi reguli pentru românii care merg în Grecia. Ce act trebuie să prezinte

Noi reguli pentru românii care merg în Grecia. Ce act trebuie să prezinte

Turiștii români care vor intra în Grecia pe la punctul de trecere a frontierei Promachonas vor fi obligați să prezinte, începând de marţi, 14 iulie, ora locală 06.00, un test COVID-19 negativ, efectuat de cel mult 72 de ore.

Am decis luarea unor măsuri pentru cetăţenii ţărilor vecine care vin pe cale terestră. Toate persoanele care vor intra, începând de marţi, 14 iulie, pe la punctul vamal Promahonas, de la frontiera cu Bulgaria, vor trebui să prezinte teste negative efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de ajungerea în Grecia”, a spus Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena.

Astfel, călătorii care intră în Grecia pentru „motive neesenţiale” – adică turiştii – vor trebui să prezinte la punctul vamal Promachonas un test molecular COVID-19 „negativ’”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Stelios Petsas.

De asemenea, călătorii vor trebui să completeze formularul ‘Passenger Location Form’ (PLF) cu cel mult 24 de ore înaintea sosirii lor în Grecia.

Aceste decizii survin după ce numeroase cazuri de COVID-19 au fost descoperite în rândul turiştilor străini veniţi în Grecia prin punctul de trecere de la Promachonas.

Agenţia France Presse scrie că, vineri, 29 de turişti veniţi din Bulgaria şi România au fost testaţi pozitiv la coronavirus la Promachonas, anunță Agerpres.

Presa greacă a consemnat că 29 de turişti au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 după testele pe care le-au făcut vineri, 10 iulie, la punctul de frontieră Kulata-Promachonas.

Conform autorităţilor elene, citate de iefimerida.gr, turiştii infectaţi sunt cetăţeni din Bulgaria şi România.

Drept urma, Guvernul de la Atena a luat măsura ca va intra de marți în vigoare. Potrivit acesteia, pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomaţi, medici, lucrători în transporturi. De asemenea, trebuie completat în continuare şi formularul online de către turişti, cu cel puţin 24 de ore înainte de intrarea în ţară.

Joi, Guvernul a exprimat îngrijorare în privinţa importului de Covid de la turiştii care intră în ţară, în special din ţările vecine din Balcani, dar şi din România. Pentru cetățenii sârbi, de câteva zile, accesul în Grecia a fost restricționat.

Ministerul de Externe din România a anunţat până acum trei turişti români confirmaţi cu Covid-19.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: