Noi informații în legătura cu intervenția forțelor de ordine în cazul luării de ostatici de la Onești. Un martor a declarat că polițiștii nu făceau nimic, doar stateau în fața scării și râdeau.

Ce a declarat martorul

„Am văzut cum s-a repezit și l-a coborât la pământ, nu am văzut exact momentul când l-a înjunghiat”, spune pentru început martorul.

“Erau în fața scării și stăteau, râdeau de parcă își spuneau glume”, a declarat martorul.

Martorul spune că polițiștii stăteau în fața blocului și râdeau, iar intervenția în sine a părut a fi făcută în mod neprofesionist.

„Cât timp a fost toată situația asta, au încercat să vorbească, dar domnul încontinuu a înjurat. Polițiștii cât timp s-a întâmplat au și spus: «nu mai înjura, domnule». Ceva de genul… nu se simțea de parcă încercau să calmeze. Pe la ora 1 îmi amintesc cum erau în fața scării și stăteau, râdeau de parcă își spuneau glume.
Nu știu tot ce au discutat, dar nu mi s a părut că s-a lucrat cu finețe. Dacă domnul chiar a fost pe bune scos afară legal din casă, trebuia să aibă un document, să-l aducă să-l verifice. Tot ce a cerut a fost chestia asta pentru cinci ore. Trebuia să-l aducă și nu mai murea nimeni”, a declarat martorul.

Doi muncitori uciși la Onești

Doi muncitori, care renovau un apartament din Onești, județul Bacău, au fost luați ostatici – luni, 1 martie – de un bărbat în vârstă de 68 de ani. Acesta era nemulțumit că fusese evacuat în urmă cu mai mulți ani, din cauza unui proces de delapidare, iar acum apartamentul era renovat de noul proprietar.

Din nefericire, ostaticii au fost uciși de agresor, prin înjunghiere, ulterior acesta fiind împușcat de polițiști în picioare, după o negociere de aproximativ patru ore. Totul a început la ora 11:48, chiar agresorul fiind cel care a sunat atunci la 112, ca să anunțe că a sechestrat două persoane.