Nina Iliescu, soția sa explică faptul că a preferat, până acum, discreția, dar în urma informațiilor cu privire la încasările ei, despre care spune că a fost interpretată greșit, a simțit nevoia unor precizări.

Informația apărută în spațiul public se referea la o pensie de 10.600 de lei pe lună pe care ar încasa-o soția fostului președinte, dar Nina Iliescu spune că este vorba de cuantumul anual, nu lunar.

Soția fostului președinte explică faptul că informația a fost preluată din declarația de avere a soțului, cea din 2008. „Venitul meu din pensie era de fix 10.600 de lei. Pe an! Scrie negru pe alb! Adică circa 900 de lei pe lună. Da, din păcate asta era pensia foștilor mei colegi, cercetători ”într-un domeniu atipic”, coroziunea metalelor, deși autoturismele domniilor lor jurnaliștii au a ne mulțumi”, a scris Nina Iliescu pe blog.

„Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei”, a mai scris fosta primă doamnă.

Publicăm mai jos o imagine cu talonul de pensie publicat pe blogul lui Ion Iliescu de soția sa.

 

Talonul de pensie al Ninei Iliescu. Sursa FOTO: blog Echilibru