Cotată cu a cincea șansă la câștigarea trofeului, Monica Niculescu (locul 53 WTA) a acces, ieri, în optimile de finală ale întrecerii desfășurate la Arenele BNR. Românca nu a avut emoții la debut, în meciul disputat împotriva compatrioatei sale Andreea Mitu (152 WTA) și și-a asigurat victoria în minimum de seturi, scor 6-2, 6-4.

În „optimi”, la BRD Bucharest Open, Niculescu se va duela cu slovena Polona Hercog (84 WTA), cea care a învins-o, tot ieri, pe bulgăroaica Sesil Karatanceva (206 WTA), cu 6-1, 2-6, 6-2. Calificarea în această rundă a întrecerii din Capitală i-a adus Monicăi un cec de 3.310 dolari și 30 de puncte WTA. „Mă bucur că am câștigat, deși nu am jucat cel mai bun meci al meu. A fost un meci greu, am simțit căldura, mai ales în a doua jumătate a setului doi. Mă simt foarte bine când joc acasă, fie la Fed Cup, fie la acest turneu”, a declarat Niculescu, la finalul partidei cu Mitu.

Mitu și Olaru, pereche pentru Rio

COSR a decis ieri ca Andreea Mitu și Raluca Olaru să reprezenite România în proba feminină de dublu din cadrul turneului de tenis de la Jocurile Olimpice de vară care vor avea loc la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august. Olaru ocupă locul 53 în clasamentul WTA de dublu, iar Mitu se află pe 83. Cele două sportive „tricolore” pot participa la JO datorită realocării locurilor în proba de dublu de către Federația Internațională de Tenis.