Evenimentul Zilei > Social > Nicu Bocancea va reprezenta România la cea mai importantă competiție de floristică din lume
Nicu Bocancea va reprezenta România la cea mai importantă competiție de floristică din lume

Nicu Bocancea va reprezenta România la cea mai importantă competiție de floristică din lume

Nicu Bocancea este cel mai premiat florist român pe plan internațional și spune că este o mare onoare să reprezinte România. Evenimentul se va desfășura în Polonia și reunește cei mai buni și inovatori floriști din lume. La competiția din 2016 s-a clasat pe locul al doilea după votul publicului.

Nicu Bocancea este cel mai premiat florist român pe plan internațional, membru în Asociația FLOOS a celor mai buni 30 de floriști ai lumii. El va reprezenta România la Europa Cup 2022, cea mai importantă competiție de floristică din lume. Evenimentul se desfășoară odată la patru ani și reunește cei mai buni artiști în domeniu.

O mare responsabilitate

Europa Cup 2022 va avea loc între 26-28 august, în Polonia, la Katowice. „Este un sentiment de mândrie și responsabilitate când știi că îți reprezinți țara în domeniul tău, într-o competiție importantă, la nivel mondial. România și-a deschis cu adevărat „aripile” și potențialul în industria mondială a floristicii abia de câțiva ani și acum avem șansa să plasăm țara noastră pe harta mondială a acestui domeniu.

Îmi doresc să mă bucur din plin de această experiență onorantă pentru un florist și să îi conving pe cei prezenți, spectatori, public, juriu, colegi din industrie, să fluture steagul României“, a declarat Nicu Bocancea.

El a mai participat la această competiție în 2016. Prestația de atunci a plasat România pe locul 2, după voturile publicului și a probei buchetului de mână, și pe locul 7 în clasamentul total al juriului din cele 24 de țări participante.

Sursa: Nicu Bocancea

Șase probe speciale

Tema ediției de anul acesta a Europa Cup 2022 este ideea de dans și muzică care trebuie prezentată prin intermediul florilor. Sunt șase probe diferite, iar toate se desfășoară live în fața juriului.

„Dancing in the rain”, „Dancing queen” , buchet inspirat de o melodie, probe-surpriză sau decoruri pentru o reuniune școlară, sunt câteva dintre temele pe care vor trebui să le respecte concurenții.

Juriul, format din cei mai importanți experți din lume, punctează compoziția, tehnica realizării, cromatica, dar și ideea în sine.

Pregătirea este importantă

Pregătirea pentru o astfel de competiție durează luni întregi. „Am început pregătirea pentru Europa CUP cu creionul pe hârtie, am început să îmi imaginez dansul și muzica florilor, schițez idei, metafore florale, construcții interesante. Această primă etapă de pregătire este cea mai poetică și frumoasă, însă nu pot rămâne mult în ea, pentru că urmează să studiez „biblia” concursului: condițiile de desfășurare, detaliile temelor și să încep să planific tot ce am de făcut.

Este multă matematică în arta florală și cel mai important este să mai poți fi creativ, inovator, impresionant pentru juriu, în limitele cerințelor, între multe lucruri administrative, punctuale, ce țin de secunde și calcule”, a mai declarat Nicu Bocancea.