România, în Schengen. Nicolae Ciucă: Va fi foarte curând

România, în Schengen. Nicolae Ciucă: Va fi foarte curând Sursa foto: Arhiva EVZ

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a analizat atitudinea cancelarului austriac Karl Nehammer de la Congresul PPE. Fostul premier consideră că este o chestiune absolut de politică internă. Fostul premier a mai spus că România va fi în Schengen foarte curând.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că reacţia lui Karl Nehammer de la Congresul PPE, privind aderarea României la Schengen şi pe terestru, este o chestiune absolut de politică internă și că situația s-ar putea rezolva curând.

Nicolae Ciucă, despre reacția lui Karl Nehammer

„În Austria au loc alegeri, este o chestiune absolut de politică internă, iar acel twitter eu l-am înţeles ca fiind pentru alegătorii partidului ÖVP din Austria, nu pentru noi. În tot ceea ce a înseamnat poziţionarea în interiorul Congresului şi faptul că au aprobat în unanimitate intrarea României cât mai curând cu graniţele terestre în Schengen este cu adevărat un succes”, a spus Nicolae Ciucă, la Prima News.

Karl Nehammer

Karl Nehammer. Sursa: Inguam Photo/Octav Ganea

Întrebat ce înseamnă aderarea cât mai curând în Schengen, fostul premier al României a spus: „Eu nu am detaliat. Nu încă, dar va fi foarte curând. Va fi o chestiune care se va rezolva. Aţi auzit pe altcineva care să spună cineva că România are alt parcurs decât acela de a fi susţinută pentru aderarea deplină în Schengen? Eu nu am auzit pe nimeni”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când va intra România în Schengen

Liderul PNL a mai declarat că vom intra de la 31 martie cu aeroporturile şi porturile maritime şi tot de la 31 martie România va avea dreptul să acorde vize Schengen, „adică suntem la masa Schengen”.

Karl Nehammer

Sursa foto: Facebook

„Suntem la masa deciziilor în Schengen. Pentru cetăţenii români este foarte importantă problema graniţelor terestre, în al doilea rând pentru ceea ce înseamnă fluidizarea business-ului. Nimeni nu ne dădea nicio şansă şi nu speram să avem o altă poziţionare a membrilor partidului cancelarului Nehammer”, a mai spus Ciucă. „În momentul de faţă, avem această garanţie că în foarte curând timp vom avea şi această accedere cu graniţele terestre”, a precizat preşedintele PNL.

Karl Nehammer n-a fost convins

Cancelarul Austriei Karl Nehammer a scris pe X, în timpul vizitei la Bucureşti, că poziţia Austriei rămâne clară şi neschimbată. El a spus că spațiul Schengen nu poate fi extins. Acesta a vorbit şi despre companiile austriece, despre care afirmă că „sunt puternic implicate în România şi creează multe mii de locuri de muncă”, dar şi despre faptul că ”mulţi cetăţeni români lucrează în profesii de asistent medical în Austria şi sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire”.