Evenimentul Zilei > Politica > NEWS ALERT! Fostul șef al SRI George Maior, rechemat din postul de ambasador în SUA?!
NEWS ALERT! Fostul șef al SRI George Maior, rechemat din postul de ambasador în SUA?!

NEWS ALERT! Fostul șef al SRI George Maior, rechemat din postul de ambasador în SUA?!

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că intenționează să-l recheme de la postul de ambasador la Washington pe George Maior.

Președintele României a spus, la o întâlnire informală cu presa, care a avut loc la Palatul Cotroceni, că va lua această decizie la începutul anului viitor.

Inițial, președintele declarase că mandatele de ambasador sunt flexibile, iar fostul director al SRI ar putea rămâne la post, revenind ulterior asupra acestei afirmații.

Întrebat dacă viitorul ambasador va fiAna Birchall, fostul ministrual Justiție în ultimul cabinet PSD condus de Viorica Dăncilă, președintele a zâmbit și a spus că nu se poate vorbi încă de numele înlocuitorului lui George Maior.

Declarația președintelui Klaus Iohannis vine la puțin timp după sosirea la post a noului ambasador al Statelor Unite în România.

Adrian Zuckerman a fost confirmat în funcţie de Senatul american pe 20 noiembrie și i-a luat locul lui Hans Klemm, care a fost ambasadorul SUA în România din data de 21 septembrie 2015.