Evenimentul Zilei > Social > Netflix a dat lovitura vieții. Toți abonații sunt vizați. Se întâmplă foarte curând
Netflix a dat lovitura vieții. Toți abonații sunt vizați. Se întâmplă foarte curând

Netflix a dat lovitura vieții. Toți abonații sunt vizați. Se întâmplă foarte curând

Platforma de streaming Netflix își face intrarea pe piața jocurilor prin abonament, lansând, pentru început, cinci aplicații destinate abonaților.

Netflix va actualiza aplicația pentru smartphone-urile Android, astfel încât utilizatorii să aibp acces la jocurile care sunt disponibile pentru a fi descărcate. Pentru început, abonații platformei vor avea acces la cinci jocuri pentru telefonul mobil. Dintre cele cinci jocuri lansate cu serviciul de streaming, două sunt legate de popularul serial Stranger Things. Este vorba despre „Stranger Things: 1984” și „Stranger Things 3: Jocul”. Celelalte trei jocuri sunt „Card Blast”, „Teeter Up” și „Shooting Hoops”, după cum relatează bbc.com.

Compania promite că acesta este doar începutul și vor urma și mai multe. Vor fi eliminate reclame din joc sau achizițiile în aplicație.

„Acesta este doar începutul unei călătorii lungi și suntem încântați să oferim o experiență de joc care se diferențiază de ceea ce este disponibil în prezent. Vor fi jocuri mobile exclusive, fără reclame, fără plăți în aplicație, incluse în actualul abonament Netflix”, au declarat reprezentanții companiei.

Sursa foto. EVZ

Netflix își diversifică oferta de servicii

În timp ce jocurile inițiale au o grafică relativ simplă, Netflix spune că este doar o fază incipientă, dar că intenționează să creeze jocuri care să aducă satisfacție fiecărui jucător.

„Fie că îți dorești un joc casual pe care îl poți începe de la zero, fie o experiență captivantă care îți permite să aprofundezi poveștile tale preferate, vrem să construim o bibliotecă de jocuri care să ofere câte ceva pentru toată lumea”, a scris Mike Verdu, șeful departamentului de dezvoltare a jocurilor din cadrul Netflix.

Lansarea se adresează doar telefoanelor și tabletelor Android, dar Netflix a declarat că jocurile vor ajunge pe dispozitivele iOS.

Apple face opoziție la astfel de inițiative

Apple s-a opus până în prezent încercărilor pe care le-au făcut alte companii pentru a introduce „magazine în interiorul magazinelor sale”. Opoziția a venit mai ales în ceea ce privește jocurile.

Când Microsoft a lansat serviciul de streaming Game Pass, în 2020, Apple a blocat aplicația în App Store pentru iPhone. În cele din urmă, Microsoft a recurs la streaming prin intermediul browserului Safari mobil al Apple în schimb.

Netflix nu a precizat dacă a ales mai întâi lansarea pe Android din cauza unor probleme similare. A spus doar că este vorba despre un proiect aflat în stadiu incipient.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.