Netanyahu, care deține și portofoliul apărării, a făcut această remarcă în cadrul unei vizite la baza marinei militare din Haifa, unde a fost informat despre operațiunile aflate în curs de desfășurare.
"Sunt foarte impresionat de agresivitatea marinei militare, de modul în care se construiesc și folosesc forțele armate navale", a spus acesta, potrivit unei declarații de presă publicată de cancelaria sa.
Marina are capacități atât defensive, cât și disuasive, a adăugat liderul israelian.
Netanyahu a reiterat, de asemenea, poziția Israelului împotriva prezenței militare a Iranului în Siria.
"Lucrăm în mod constant, în conformitate cu înțelegerea noastră a situației și cu necesitatea de a împiedica Iranul și pe interpușii Teheranului de a se infiltra la granița noastră de nord și în regiunea noastră în general", a declarat oficialul israelian.
Israelul este din ce în ce mai îngrijorat ca urmare a așteptatei retrageri a armatei americane din Siria, dată fiind prezența forțelor iraniene în țară, unde luptă alături de forțele președintelui sirian Bashar al-Assad.
Potrivit unei declarații recente a Casei Albe, armata americană își va retrage forțele din Siria în "câteva săptămâni".
Forțele aeriene israeliene au efectuat sute de atacuri fatale în Siria, declarând că acestea au fost realizate împotriva unor ținte iraniene.

 

Te-ar putea interesa și: