Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului a fost cel care a ieșit public cu declarații în urma accidentului nuclear. Mai mult, în ciuda dovezilor prezentate de experți, oficialul neagă în continuarea faptul că accidentul s-a produs la o rachetă cu propulsie nucleară.

„Se mai întâmplă şi accidente. Sunt tragedii. Dar în acest caz particular, e important să îi onorăm pe eroii care şi-au pierdut viaţa în acest accident”, a declarat Peskov într-o conferinţă de presă, potrivit CNN.

Totodată, Peskov a vorbit și despre forța tehnologiei nucleare pe care o are Rusia, în comparație cu alte state: „Sunt mai avansate decât ale celorlalte ţări”, a declarat oficialul.

Accident nuclear Rusia | 5 oameni au decedat pe loc

Întrebat despre radiațiile din atmosferă și consecințele asupra sănătății populației, Peskov a răspuns vag: „Toate agențiile cu competențe în acest domeniu vor face tot ceea ce le stă în putință pentru a asigura siguranța cetățenilor Federației Ruse”.

Potrivit presei internaționale, 5 oameni de știință ruși și-au pierdut viața în urma exploziei care ar fi avut loc joi, 8 august. Accidentul s-ar fi produs în timpul testării unui motor nuclear de rachetă balistică, modelul Burevestnik. Cei de la Greenpeace spun că nivelul radiațiilor a crescut de 20 de ori în raza orașului Sarov, situat la 400 de kilometri est de Moscova.