Evenimentul Zilei > Social > Nemții și suedezii se bat pe asistentele medicale și meseriașii noștri
Nemții și suedezii se bat pe asistentele medicale și meseriașii noștri

Nemții și suedezii se bat pe asistentele medicale și meseriașii noștri

Zeci de posturi sunt disponibile pentru români prin rețeaua EURES, chiar de la începutul anului viitor. Predomină ofertele din domeniul tehnic și sanitar.

Ofertele de angajare în străinătate prin rețeaua EURES pentru asistentele medicale pentru anul 2015 rămân la fel de numeroase ca și în 2014.

De exemplu, Germania recrutează până la jumătatea anului viitor 50 de asistenți medicali generaliști, care să lucreze în spitale și azile din această țară pentru un program de lucru de 40 de ore pe săptămână, cu 11,2 euro pe oră. Un calcul simplu ne arată că un asistent generalist ar câștiga în Germania aproape 1.800 de euro pe lună, adică de circa șase ori mai mult față de venitul din România al unui asistent medical principal (313 euro). O asistentă medicală poate câștiga în Marea Britanie până la 2.720 de lire sterline pe lună (vezi tabelul). În această țară, pe lângă asistente medicale, mai este nevoie de infirmiere și de șoferi de camion – cu doicinci ani de experiență.

Datele limită până la care pot fi depuse CV-urile pentru joburile din străinătate, prin rețeaua EURES, – care diferă de la țară la țară, precum și în funcție de meserii – le puteți afla din tabelul alăturat.

Criterii lejere de selecție

GERMANIA. Contractele sunt pe durată nedeterminată, iar angajatorul acceptă și candidați care nu cunosc limba germană, pentru care este dispus să plătească ore de curs, în sarcina angajatului fiind doar cumpărarea cărților.

Tot în Germania sunt vacante trei posturi de sudori, plătiți cu 9 euro, brut, pe oră, plus bonusuri, cei mai buni candidați beneficiind de cazare gratuită în primele două luni.

SUEDIA. Are nevoie de mecanici și vopsitori auto, dar și de bucătari și ospătari, la fel ca și Norvegia.

SPANIA. Are nevoie de 800 de agricultoare, la cules de căpșune, plătite cu 40 de euro brut, pe zi. Contractele sunt pe trei luni începând din februarie 2015, când va avea loc și selecția candidatelor.

AUSTRIA. Are nevoie de zugravi cu experiență și cunoașterea limbii germane. Salariul oferit este de 1.200 de euro net pe lună, cu cazare asigurată, transport, scule și echipament de protecție. Data limită până la care pot fi depuse CV-urile este 31 decembrie.

Pentru a putea ocupa unul din posturile oferite prin rețeaua europeană de recrutare este nevoie ca persoanele interesate să se înregistreze la birourile EURES, care funcționează în fiecare agenție locală de ocupare a forței de muncă.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: