Compania germană Biontech realizează în prezent studiile clinice pe voluntari umani, în Germania şi Statele Unite. Acestea doresc să stabilească siguranţa, eficacitatea şi dozajul optim pentru patru vaccinuri potenţiale dezvoltate împotriva SARS-Cov 2, a declarat directorul executiv al companiei germane, Ugur Sahin.

Compania Biontech din Mainz colaborează cu grupul farmaceutic american Pfizer pentru a realiza o capacitate de producţie, astfel încât mai multe milioane de doze de vaccin să poată deveni disponibile spre comercializare până la sfârşitul acestui an, în condițiile în care tratamentul va fi aprobat de autorităţi.

Primele teste ale acestor vaccinuri pe pacienţi umani au debutat în luna aprilie, a precizat Sahin. Dozele au o concentrație de la 1 la 100 de micrograme. Acestea au fost administrate voluntarilor cu scopul de a depista dozajul optim. Sunt implicați 200 de voluntari sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani din Europa și 360 de voluntari americani.

Costurile de cercetare şi dezvoltare a unui vaccin împotriva COVID-19 sunt în mare parte acoperite de parteneriatul încheiat de Biontech cu Pfizer şi cu compania chineză Fosun Pharma.

Sursa: Agerpres.ro

Sursa foto: Twitter / BioNTech SE