Evenimentul Zilei > Politica > Nelu Tătaru, umilit la poarta spitalului. Răfuieli politice în pandemie
Nelu Tătaru, umilit la poarta spitalului. Răfuieli politice în pandemie

Nelu Tătaru, umilit la poarta spitalului. Răfuieli politice în pandemie

Vizita miniștrilor Sănătății, Nelu Tătaru, și al Mediului, Costel Alexe, la amplasamentul spitalului modular de la Iași a fost prilej de dispute politice cu adrversarii de la PSD.

Cei doi miniștri liberali, Nelu Tătaru și Costel Alexe, au găsit porțile închise la incinta unde urma să fie amenajat spitalul modular, care ar trebui să primească pacienții infectați cu noul coronavirus și care se află în construcție de mai bine de patru luni.

Din fața porților ferecate, cei doi l-au acuzat pe președintele Consiliului Județean Iași, pesedistul Marcel Alexe că a pus pe primul plan interesele politice și a neglijat sănătatea cetățenilor. Ei au arătat că lucrările de amenajare nu au înregistrat nici o evoluție,

„Tocmai veneam de la Brașov, unde joi am vizitat un asemenea spital modular sau o asemenea secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență, cu 28 de paturi la Terapie Intensivă și termen de predare, 21 august. Dacă acolo am avut ce vedea, astăzi ne uităm printre gratii și nu prea văd nimic”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a arătat că acest spital nu este o jucărie a președintelui Consiliului Județean Iași, ci o secție extrerioară a unui spital, unde trebuie să fie îngrijiți pacienții.

„Dacă în managementul Covid a apărut ceva nou, fiecare șef de autoritate locală a simțit nevoia să aibă și el acea jucăria – fie că s-a chemat teste PCR, spital modular… Ce nu au înțeles și nu a înțeles președintele CJ Iași, un spital modular trebuie să devină secție exterioară a unui spital. Dacă trimiți o hârtie să faci un spital, a greșit calea. Sunt patru luni de când au pornit – e cam întârziată această construcție la ce vedem…”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul a precizat că nu i se pare normală atitudinea președintelui Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, care a închis porțile unității din motive politice.

„Nu e normal cât timp domnul (Maricel Popa – n.r.) vrea să transforme această entitate să trateze sănătatea românilor, dar cât timp e totul transformat politic, totul e posibil…”, a mai spus Nelu Tătaru.

Îîntr-o declaraţie de presă, președinele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a reproșat Guvernului şi PNL că nu au sprijinit iniţiativa de construire a spitalului mobil de la Leţcani. El a mai spus că nu a fost susținut în nici un fel de autoritățile centrale pentru a operaționaliza această unitate. Cu toate acestea, Maricel Popa a subliniat că punerea în funcțiune a spitalului modular de la Iași a intrat în linie dreaptă.

Într-o postare pe Facebook, șeful Consiliului Județean Iași l-a ironizat pe Costel Alexe, contracandidatul său din partea PNL, spunând că acesta nu are ce căuta pe amplasamentul spitalului modular:

„La Lețcani, unde amplasăm spitalul mobil, nu este casă fără stăpân. Nu vine Costel Alexe pe moşia lui şi face ce vrea. Acolo avem gestiune de milioane de euro. Nu poţi aşa să spui arogant că tu, ministrul Drujbă chemi presa la Leţcani. Sunt în derulare tot felul de proceduri legale, dar și tehnice și nu cred că este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic. Acolo nu sunt copaci de tăiat și nici capre negre de împușcat”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: