Neasemuitele comori ale întunericului albastru

Neasemuitele comori ale întunericului albastru

"Adâncuri", documentarul care face o incursiune în lumea ciudatelor creaturi subacvatice, este prezentat de PRO TV, de la ora 15.00.

Scufundările şi fotografiatul subacvatic constituie pasiunea de-o viaţă a regizorului Howard Hall, "ghidul" telespectatorilor în adâncuri. Fotografiile lui, recunoscute la nivel internaţional, au fost publicate în sute de cărţi şi reviste, alături de articole documentate de el. Apreciatul film, povestit de Johnny Depp şi Kate Winslet, nu a fost realizat fără sacrificii. La urma urmei, e foarte greu să lucrezi cu animale ghidate de instinct şi de imprevizibil, ceva mai greu de convins să-şi "joace" rolul.

Howard Hall dezvăluie însă unul dintre secretele unei filmări subacvatice de succes: "Important este să alegi subiecte care sunt destul de previzibile, despre care ştii cam ce vor face sau ce vor tolera. De multe ori se întâmplă ca un animal care nu se află în cadru să facă ceva spectaculos şi cam de fiecare dată cineva din echipă îmi atrage atenţia: «Fii atent acolo, ia te uită ce se întâmplă, este minunat!» «Ei, şi?» Cam asta este reacţia mea, pentru că, în momentul în care aş îndrepta camera spre ea, vietatea respectivă nu ar tolera acest lucru".

Muncă şi răsplată

Ne puteți urmări și pe Google News

Datorită celor 1.850 de ore petrecute sub apă la filmări, 92 de nopţi petrecute pe barcă, 84 de zile de scufundări, nouă locuri de filmare şi două uragane înfruntate, telespectatorii au parte de întâlniri în "prim-plan" cu vietăţile care populează adâncurile oceanului. Producătorul Tony Myers este mândru de acest film tocmai pentru că animalele surprinse sunt de-a dreptul fabuloase.

"Uimitor este că oamenii au ocazia să vadă animale care te duc cu gândul la filmele SF. Astfel de lucruri nu pot fi inventate. Scopul nostru este să ducem telespectatorii într- o călătorie subacvatică magică, prin care să poată observa cum interacţionează animalele. Sper că oamenii vor fi încântaţi, vor amuţi sau poate vor fi amuzaţi în momentul în care le vor vedea şi că, mai ales, ne vor putea ajuta să protejăm ecosistemul oceanelor noastre", a declarat acesta. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/e3tP1FxRnrM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>