Ne așteaptă o catastrofă climatică. Frigul din aprilie va fi urmat de o nouă extremă

Ne așteaptă o catastrofă climatică. Frigul din aprilie va fi urmat de o nouă extremă Sursa foto: Arhiva EVZ

Vara care urmează ar putea fi cea mai călduroasă din ultimul deceniu, la nivel european. Cu toate acestea ar putea exista și episoade mai răcoroase decât în mod obișnuit.

Căldura Soarelui este pe calea de a cunoaște cote alarmante, conform  previziunilor care avansează că ar putea fi una dintre cele mai fierbinți veri din ultimul deceniu.

Raze arzătoare ale Soarelui la final de primăvară și început de primăvară

După un început rece și mohorât la primăvară, termostatul va urca până la aprins în doar câteva săptămâni. Vestea glorioasă va scoate iubitorii de soare la nivel național în parcuri și la grătare, deși meteorologii guvernamentali avertizează că "impactul" nefast al căldurii  este posibil în perioada sfârșitului de primăvară și începutul verii. Timpul probabil arată că vremea se va încălzi foarte mult în următoarele săptămâni, potrivit meteorologilor independenți, relatează Express.co.uk .

Jim Dale, meteorolog de la British Weather Services, a declarat: ”Vor fi cu siguranță unele valuri de căldură care se vor manifesta înspre vară, atunci când mă aștept să văd temperaturi de 20 grade Celsius sau de 30 grade Celsius. Acest lucru se datorează în mare măsură unui efect de echilibrare care, după perioada mai rece a vremii din ultimele două luni, dominată de un flux de aer spre nord, ar trebui să revină și să provină dintr-o direcție mai sudică”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Temperaturi ridicate peste cotle normale

"Acest lucru va conduce la o vreme mai caldă pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul primăverii și intrăm în sezonul de vară. În această vară ar putea fi cele mai ridicate temperaturi din ultimii zece ani. Este foarte probabil să se transforme în una dintre cele mai calde, dar există șansa ca anumite perioade să fie brusc mult mai răcoroase.

Totuși, vremea caldă este aproape de două ori mai probabilă decât cea rece în următoarele 12 săptămâni, potrivit Met Office. Planificatorul său de urgență de trei luni prezice un "impact mai mare decât în mod normal la vremea caldă" în apropierea verii .

Temperaturi ridicate cauzate de trei mari fenomene meteorologice

Temperaturile ridicate vor fi determinate de trei fenomene meteorologice: un vortex polar stratosferic mai puternic decât media, care va încuraja vânturile vestice; slăbirea unui eveniment recent de răcire a Oceanului Pacific la La Nina; și impactul de la Madden-Julian Oscillation (MJO)-un model de precipitații tropicale în Oceanul Indian și Pacific.

La Nina conduce răcirea apelor din estul Oceanului Pacific și urmează o încălzire El Nino care are loc de-a lungul coastei de vest a Americii de Sud. Un uragan puternic La Nina a fost înregistrat la începutul acestui an și ar fi putut contribui parțial la condițiile recente neobișnuit de cool.