Evenimentul Zilei > International > Naufragiu soldat cu 13 femei moarte. Cine sunt persoanele decedate în tragedie
Naufragiu soldat cu 13 femei moarte. Cine sunt persoanele decedate în tragedie

Naufragiu soldat cu 13 femei moarte. Cine sunt persoanele decedate în tragedie

Naufragiul unei ambarcaţiuni ce transporta migranţi în apropierea insulei italiene Lampedusa s-a soldat cu 13 femei moarte şi mai multe persoane dispărute.

Trupurile neînsufleţite a 13 femei au fost recuperate luni după-amiază după, din apa mării, au anunţat gărzile de coastă italiene.

Victimele găsite sunt toate femei, între care unele însărcinate şi, potrivit unor martori, între persoanele dispărute s-ar afla opt copii şi alte femei însărcinate. Un număr de 22 de persoane au fost de asemenea salvate şi transportate până în portul din Lampedusa, în Sicilia.

Găda de Coastă italienă, a observată la ora 00:15 o mică barcă de lemn cu aproximativ 50 de migranţi la bord, dar din cauza vremii rele de pe mare, ambarcaţiunea s-a răsturnat.

Pe de altă parte, nava organizaţiei nonguvernamentale spaniole Open Arms, unica aflată în Mediterana Centrală, a localizat duminică seară o barjă de lemn cu 40 de migranţi şi, după distribuirea de veste de salvare, apă şi hrană, aşteaptă indicaţiile autorităţilor.

Aceeaşi organizaţie a confirmat pentru EFE că, între cei 40 de migranţi, se află şi patru copii, unul având doar câteva luni.

Pe 2 octombrie, Open Arms a ridicat ancora din portul Napoli (sudul Italiei) pentru a pleca în misiunea sa cu numărul 67, după ce, între 22 august şi 21 septembrie, a fost reţinută în portul Lampedusa pentru a rezolva nereguli tehnice şi operaţionale descoperite la o inspecţie a Ministerului Transporturilor din Italia, scrie Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: