Evenimentul Zilei > Actualitate > Naționala României n-are vârf
Naționala României n-are vârf

Naționala României n-are vârf

Selecționerul Cosmin Contra se bazează doar pe doi atacanți la meciurile cu Israel și Suedia. Keșeru și Țucudean sunt singurele soluții ofensive pentru prima reprezentativă

Prima reprezentativă de fotbal a României s-a reunit, la începutul săptămânii, pentru a pregăti „dubla” amicală cu naționalele Israelului și Suediei.

„Tricolorii” vor evolua, sâm bătă, 24 martie, de la ora 20.00, la Netanya, și miercuri, 27 martie, la Craiova (21.30). Selecționerul Cosmin Contra trebuie să asambleze o echipă decentă, având la dispoziție jucători legitimați fie în mediocrul campionat intern, fie la formații fără mari pretenții din fotbalul european: Kayserispor, Anderlecht, Sparta Praga, Ludogoreț sau Benevento.

Keșeru și Țucudean, singurele variante

Compartimentul vulnerabil este cel ofensiv, acolo unde „Guriță” n-a avut la îndemână decât două soluții! România se bazează pentru cele două teste de verificare doar pe doi atacanți: Claudiu Keșeru, fotbalist legitimat în Bulgaria, la Ludogoreț, și George Țucudean (CFR Cluj). Keșeru a îmbrăcat tricoul naționalei de 21 de ori și a punctat de 6 ori, Țucudean a avut 2 apariții, fără să concretizeze.

 

Stancu a ieșit din calcul, Andone e accidentat

Criza din avanposturi a fost accentuată de retragerea din națională a lui Bogdan Stancu, dar și de accidentarea suferită de Florin Andone, în ultimul meci jucat pentru Deportivo La Coruna, în Primera Division, cu Las Palmas. Altfel, Denis Alibec, jucător cu pretenții de echipă națională, continuă perioada foarte slabă pe care o traversează de o jumătate de an și n-a intrat în calculele selecționerului.

 

Dezastru și la tineret

Relevant pentru situația dezastruoasă a fotbalului românesc este ceea ce se petrece și la naționala de tineret. Elevii lui Daniel Isăilă vor efectua un stagiu de pregătire în Anglia, iar selecționerul n-are la dispoziție decât doi atacanți: Adrian Petre, care evoluează în liga secundă din Danemarca, la Esjberg, și Andrei Ivan, cel care face act de prezență în Rusia, la FC Krasnodar.

Naționala României joacă în Israel, la data de 24 martie, apoi întâlnește Suedia, la Craiova, pe 27 martie

 

Lotul „tricolor”

Portari: Cip. Tătărușanu (Nantes), S. Lung (Kayserispor), Fl. Niță (Sparta), B. Lobonț (AS Roma), Fundași: R. Benzar (FCSB), Cr. Manea (CFR), C. Moți (Ludogoreț), Cr. Săpunaru (Kayserispor), Dr. Grigore (Al Sailiya), A. Toșca (Benevento), I. Nedelcearu (UFA), N. Bancu (Craiova),

Mijlocași: M. Pintilii (FCSB), R. Marin (Standard), Al. Cicâldău (Viitorul), N. Stanciu (Sparta), Al. Chipciu (Anderlecht, 32/4), D. Rotariu (Mouscron), P. Anton (Anji), Ghe. Grozav (Bursaspor), D. Man (FCSB), Cip. Deac (CFR), Al. Mitriță (Craiova), C-tin Budescu (FCSB),

Atacanți: Cl. Keșeru (Ludogoreț), G. Țucudean (CFR).